Importerer dobbeltsim-mobiler til Norge

Dangaard-gründerne rir igjen.

Jan Gunnar Næss og Otto Kalvø gjorde suksess med distribusjonsselskapet Dangaard. Etter å ha bygget det opp til Nordens største distribusjonsselskap, solgte de selskapet til Brightpoint. Timingen var perfekt, og eierne ble sittende igjen med en pen fortjeneste. Siden er Brightpoint overtatt av Ingram, og glansdagene for distribusjonsselskapet er definitivt over.

I ettertid har Næss og Kalvø drevet Moota sammen. Dette selskapet spesialiserer seg på tilpasning og konfigurering av mobiltelefoner, og har operatører over hele verden som sine kunder.

Men nå prøver parhestene seg nok en gang som mobilimportører.

Saevo

Selskapet de to har stiftet heter Saevo. Saevo er navnet den italienske marineoffiseren Gaius Plinius Secundus ga Skandinavia da han for snart 2000 år siden kartla området fra båt.

Saevo spesialiserer seg på import, markedsføring og distribusjon av nisjemobiler, og har foreløpig konsentrert seg om det italienske mobilmerket NGM. NGM lager Android-mobiler med to SIM-kort.

Starter litt forsiktig

Vi møtte Otto Kalvø i Saevos lokaler på Ensjø. Egentlig er det Mootas lokaler, og Kalvø legger ikke skjul på at Saevo starter i det små.

– Det vi gjør er å starte et lite mini-Dangaard. Foreløpig er vi ikke «all in» på tiden vår, i Saevo, men vi starter litt forsiktig for å se om dette er et konsept som vil fungere, sier Kalvø.

Ideen går i korte trekk ut på å lansere ukjente mobilmerker i Norge. Målet er ikke å kjempe med Samsung eller Apple om å være størst, men å finne frem til produkter som skiller seg ut og har sitt eget marked. NGM-mobilene er et typisk eksempel. Toppmodellen har brukbare spesifikasjoner, men ville neppe vært førstevalget til mange om det ikke var for at den hadde noe ekstra, nemlig plass for to SIM-kort.

Vil drive merkevarebygging

Ved siden av å sørge for distribusjon, vil Saevo også ta hånd om merkevarebyggingen og markedsføringen av produktet.

– Vi har god kunnskap om distribusjon og kjenner det norske markedet godt. Når vi introduserer et nytt merke vil vi ta hånd om hele prosessen fra branding til konfigurering og distribusjon, sier Kalvø.

En av utfordringene for nykommere på det norske markedet er at det stort sett er operatørene som kjøper inn produktene og distribuerer dem gjennom butikker og nettbutikker de selv har kontroll på. En mobiltelefon med plass for to SIM-kort er ikke nødvendigvis det operatøren er best tjent med at du kjøper deg. Saevo vil gjerne samarbeide med operatørene, men jobber også aktivt for å få telefonene inn i andre kanaler.

En annen utfordring er å bygge opp et serviceapparat. Saevo løser dette ved å ta hånd om all service selv.

– Vi reparerer ingen ting. Om en telefon går i stykker erstatter vi den med en ny, sier Kalvø.

Smartmobil med gode spesifikasjoner

Den første telefonen på markedet er en smartmobil med Adroid 4.2. Den har 4,7 tommer stor skjerm med høy oppløsning, firekjerneprosessor og 8-megapiksler kamera. Men mest spesielt er likevel at den har to SIM-kort. Det gjør den særlig egnet for den som vil skille mellom jobb- og privat-mobil.

Dual-SIM gjør det også tryggere om du er avhengig av mobildekning, ettersom den kan ha støtte for to forskjellige nett. Reiser du til utlandet kan du ha ett norsk og ett lokalt SIM-kort i telefonen. Da kan du ringe eller surfe billig, samtidig som du kan nås på ditt vanlige nummer.

Men NGM er ikke den eneste produsenten som tilbyr mobiltelefoner med to SIM-kort. Det gjør også Nokia og Samsung, for å nevne to av de mer kjente mobilprodusentene. – Dette er enten "dumme" mobiltelefoner, eller det er mobiler med et brikkesett som ikke egner seg for dual-SIM, hevder Kalvø.

NGMs toppmodell har en anbefalt pris på 3690 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen