Test

Impactics K.I.S.S.S.

Keep it simple, smart and silent! Dette er ordtaket til et relativt ukjent navn i kabinettjungelen, nemlig det tyske selskapet Impactics. Det er også dette K.I.S.S.S. står for, og ytrer en filosofi vi som "maskinvarenytere" har lett for å like.

Det er en slags hellig gral i dataverdenen å kunne lage en helt lydløs PC, og vi kan vise til et godt forsøk vi nylig testet, nemlig den Atom-baserte Shuttle XS35GT. Men svakheten med de fleste slike løsninger er at maskinvarekomponentene allerede er utvalgt for deg, man får lite fleksibilitet for oppgraderinger, og maskinvaren må være veldig svak for at PC-en ikke skal bli for varm.

Impactics K.I.S.S.S.-systemet har heller ikke klart å overvinne varmebarrieren, og man er begrenset til å bygge et system som er basert på et relativt snevert utvalg av Mini-ITX-hovedkort. Men muligheten til selv å kunne bygge systemet og velge komponenter som minne, harddisk, optisk drev og til en viss grad prosessor/hovedkort er likevel såpass spennende at vi synes kabinettet var verdt en kikk.

For ordenens skyld får vi nevne at selve kabinettet heter C3LH-B, men K.I.S.S.S. er navnet på systemet som inkluderer utstyret som trengs for å lage en fungerende PC med C3LH-B. Det betyr med andre ord at K.I.S.S.S. er både C3LH-B-kabinettet, PSU 84-130-strømforsyning, en av flere kjøleblokker og noen varmerør.

Spesifikasjoner
Materialer
Aluminium og stål
Farger
Sort og grå
Utvidelsesplasser
1 x Optisk drev (slim)
1 x 2,5"
Vifter
Ingen
Ekspansjonsspor
Ingen
Støttede hovedkort
Mini-ITX
Eksterne tilkoblinger
Ingen
Strømforsyning
Delvis integrert, 130 W (ikke inkludert i prisen)
Dimensjoner
Høyde: 8,8 cm
Bredde: 26 cm
Dybde: 24 cm
Vekt
2,7 Kg
Pris
Fra 749 kr, kun kabinett
Fra 1733 kr inklusive strømforsyning (549 kr) og kjølesett (389 kr - 595 kr)

Det er sjeldent vi tester kabinetter som rent spesifikasjonsmessig har såpass lite å skryte av. Men på en annen side har vi aldri før testet et kabinett som gir muligheten for en skreddersydd lydløs datamaskin. Dette er spennende saker!

Takk til Techbay.no som sendte produktet og maskinvare til test.

Impactics K.I.S.S.S. C3LH-B   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen