IMDB skal streame hele databasen

Col Needham, grunnleggeren av den populære filmdatabasen Internet Movie Database (IMDb), har som mål å kunne tilby streamet visning av alle filmene (rundt 1,3 millioner titler) i databasen, dvs en slags Spotify for film.

Needham avslørte denne drømmen på et foredrag på South by Southwest (SXSW) internasjonale musikk- og filmfestivalen i Texas, USA.

Det dreier seg riktignok om et langsiktig mål – databasen må selvsagt først skaffe seg tillatelse fra rettighetshavere og inneholdseiere. Dessuten er ikke sikkert alle filmene i databasen er tilgjengelige for visning. IMDb tilbyr riktignok allerede streaming av multimedieinnhold, men tilbud er noe begrenset.

Det finnes allerede flere nettsider som tilbyr en slik tjeneste, som Netflix, Hulu, TV.com, Amazon, Itunes og mange flere. Disse har imidlertid skaffet seg egen avtale med inneholdseiere.

IMDb-databasen har i snart 20 år vært en enestående kilde for informasjon om filmer, men vurderer altså nå å følge trenden i utviklingen av multimedieinnhold på nettet.

(Kilde: Cnet news)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen