Illegal Tender

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dopdealer-gjengen er Wilson Sr. (Manny Perez) den sympatiske sliteren. Han har en intelligens mange bare kan drømme om og den vakre kvinnen i hans liv venter barn. I løpet av en kort natt snus verden på hodet. Wilson Sr. blir skutt og drept av andre gjengmedlemmer av grunner kun gjengen kjenner til - omtrent samtidig med at hans sønn trekker sitt første åndedrag. Enka Millie sitter igjen alene, men ikke glemt. Gjengmedlemmene som skjøt Wilson Sr. kommer etter henne. I 21 år leker hun katt og mus med skruppelløse og hevngjerrige kriminelle, helt til sønnen setter foten ned og tar problemene ved rota!

"Illegal Tender" er en visuell lekkerbisken fylt til randen med flotte biler og heite kvinnfolk.

Visuell godbit

En svært fremtredende positiv egenskap filmen innehar er den delikat utseende visuelle delen. Balanserte og behagelige utsnitt, pene hus, spreke sportsbiler og ikke minst; pene damer, sjarmerende menn og søte barn. Det er latinamerikanere som står bak, og det er latinamerikanere i så godt som alle roller. Filmen er bokstavelig talt en fryd for øyet og en riktig delikat visuell godbit!

Lydbildet er ikke mindre tiltalende; filmmusikken er sjeldent god og stemningsfull, lydeffektene akkurat passe pompøse på de riktige tidspunktene og dempet når det trengs. Skuespillerne gjør alle en flott jobb, selv om det latinamerikanske preget muligens er noe overdrevet og de fleste dialogene drypper av klisjé og såpeopera.

Rik, hjemmeværende enke

Sett deg inn i følgende scenario: Din far døde før du ble født og du og moren din lever alene. Mor arbeider aldri, men har likevel penger nok til å kjøpe de nyeste dyreste bilene og flytte til nytt luksushus på null komma niks. Du går på gode privatskoler og får toppkarakterer i alle fag. Er det ikke naturlig å lure på hvor mor får penger fra? At ikke dette blir et tema før langt ut i filmen er mildt sagt underlig; de fleste ville ant at det er ugler i mosen og skjeletter i skapet.

Enka Millie blir jaktet på av kriminelle, men så en dag tar sønnen affære.
Enka Millie blir jaktet på av kriminelle, men så en dag tar sønnen affære.

Overraskende vri

En god film er en film som viser seg å være interessant når man minst venter det. "Illegal Tender" har et overraskelsesmoment utenom det vanlige. Man tror alle roller er utspilt, man har slått seg til ro med at plottet er like lite originalt som klisjédialogene. Da kommer hele poenget dettende fra himmelen, noen brikker faller på plass og filmen er med ett langt mer original enn først fryktet.

Konklusjon

Se og nyt! "Illegal Tender" er en visuell godbit og et må-se for alle som tiltrekkes av estetikken. Klisjéfylte dialoger gjør det vanskelig for skuespillerne, men de ror seg godt ut av knipa og redder nesten hele showet. Noen få logiske brister ødelegger helhetsinntrykket en smule, godt ekstramateriale gir en liten dytt opp og fram. Alt i alt er det slettes ikke så verst!

Illegal Tender

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen