Ikke større enn Itunes ennå

Ikke større enn Itunes ennå

- Vi skal bli større enn Itunes i Norge i løpet av 2008, sa innholdssjef Marius Halle på Netcoms presseseminar i november i fjor. Det var i forbindelse med Netcoms nystartede digitale musikkbutikk, hvor brukerne kunne kjøpe låter direkte til mobilen. Musikkfilene var imidlertid dyrere sammenlignet med Itunes, og utvalget var i tillegg langt dårligere.
 
Snart et år senere, er ikke Netcoms innholdssjef like bombastisk i sine uttalelser.
 
Ikke så langt bak
 
Har dere blitt større enn Itunes?
 
- Vi er ikke blitt større enn Itunes ennå i Norge, erkjenner Halle overfor Mobilen.no
 
- Men nå har ting skjedd i løpet av et år. Vi har startet å selge Iphone blant annet. Vi ligger heller ikke så langt bak i de månedene vi har kjørt kampanjer på volum av nedlastbar musikk. Free Music-kampanjen var en stor suksess, legger han til.
 
Store ambisjoner
Halle sier riktignok at Netcom stadig har en ambisjon om å bli Norgesledende på digitalt musikksalg. Han antyder likevel at det er vanskelig å få de som ulovlig laster ned musikk fra internett i dag, til å betale for den samme musikken – med kopisperre – fra Netcoms musikkbutikk. OPPDATERT: Innholdssjefen påpeker at de har musikk både med- og uten kopisperre, men at det avhenger av plateselskapet. - EMI leverer for eksempel uten kopisperre, sier Halle til Mobilen.no.
 
- Vi har fortsatt som ambisjon å være ledende innen digitalt musikksalg i Norge. I år har vi fokusert mye på kvalitet på tjenestene, samt å gjøre det enkelt for kundene, så vi er fornøyd så langt i år med de ressurser og markedstiltak vi har gjort. Men alt kan gjøres bedre, sier Halle.
 
- Vi vil kontinuerlig jobbe for å bedre vår musikksatsning samt komme med nye produkter som skal stimulere til økt bruk. Utfordringen fremover er å få kundene til å betale for lovlig musikk, samt gjøre det enkelt og brukervennlig nok til at de foretrekker å laste ned lovlig hos oss, avslutter Halle.
 
Den låten som for øyeblikket ligger på topp blant singlene i Netcoms musikkbutikk, er Katy Perry – I kissed a girl.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen