Ikke spis ved datamaskinen

At ditt tastatur er en bakteriefelle av dimensjoner har vært kjent en stund, men akkurat hvor ille det er avslører en undersøkelse gjort av Which Computing.

Which Computing utførte tester ved en rekke kontorlokaler i London, og svarene var mildt sagt sjokkerende. En rekke tastaturer inneholdt mer enn 150 ganger helseskadelig mengde bakterier, og testpersonalet mente disse burde fjernes umiddelbart for å unngå helserisiko.

Verre enn toalettseter
Mange av tastaturene som ble sjekket inneholdt faktisk mer en fem ganger mengden bakterier enn det man fant på toalettsetene på tilsvarende arbeidsplass. Bakteriene som ble funnet var stort sett den typen som kan utløse diare og omgangssyke.

10 prosent av de spurte hadde aldri rengjort tastaturet sitt, mens 20 prosent hadde aldri gitt musen sin en overhaling med vaskekluten.

Ikke spis ved pc-en
Det som er overraskende med undersøkelsen er at det er ikke dårlig toaletthygiene på jobben som får bakteriene til å trives så godt. Det er kombinasjonen av smuler fra mat du spiser foran pc-en og varmen i datamaskinen som får bakteriene til å gro vilt. De får bedre vekstvilkår enn noen andre steder.

Dermed er det klart. Lunsjen skal ikke spises på kontorpulten. Ta deg tid til å spise et annet sted.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen