Ikke så mye på tur likevel

Med lav vekt og liten størrelse er det ingen tvil om at de populære minibærbare PC-ene er konstruert for folk som skal ha dem med på tur. Men i følge en undersøkelse fra tidlig i sommer er det hele 60 prosent av kjøperne som ikke engang tar dem ut av huset - og det til tross for at 60 prosent også oppgir portabilitet som hovedgrunnen til at de nettopp kjøpte minibærbar.

Undersøkelsen, som ble gjennomført av NPD Group (et nord-amerikansk markedsanalyseselskap), tok for seg nesten 600 eiere av minibærbare. Av disse var det også 60 prosent som trodde de minibærbare ville gi samme funksjonalitet som en tradisjonell bærbar. Og spesielt blant kjøperne i aldersgruppen 18 til 24 år var det en del som ikke var fornøyd med ytelsen; her var det 65 prosent som hadde forventet mer muskler.

Les også vår test av 11 minimaskiner.Flere årsaker
Det er nok flere grunner til at minibærbare kanskje ikke er så populære å dra med seg som antatt. Som vi til stadighet har nevnt er minibærbare i en annen klasse enn vanlige bærbare, og da ikke bare når det gjelder ytelse og spesifikasjoner. Spesielt modellene under 10 tommer blir jo også fort for små for mange å jobbe med i lengden, så de mer aktive brukerne velger seg kanskje heller en ultraportabel. Flere av de minibærbare har også hatt skuffende batterilevetid, så noen brukere vil nok mene at de ikke er så portable likevel.

Vi må heller ikke glemme at mange nyere mobiltelefoner og mediespillere har innebygd trådløst nettverk og applikasjoner som gjør det enkelt å surfe nettet, sjekke Facebook, e-post eller bruke Twitter. Da i tillegg til å dekke behovet innen spill, musikk og film. Og for mange holder dette i massevis.

Så da er det ikke helt uforståelig at det er en del som degraderer den minibærbare til sofasurf eller PC til ungene.

Les derfor: Slik plukker du riktig bærbar

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen