Ikke ring fra Uzbekistan!

Mobilen.no har den siste uken gitt råd om hvordan du skal ringe billig i ferien. Men hvilke land bør du absolutt holde deg unna, dersom du ikke klarer å leve uten mobiltelefonen din. Vi har gravd frem de landene med ringe-hjem-pris på over 30 kroner minuttet.

Det er heldigvis ikke de mest tradisjonelle ferielandene som topper listen over de dyreste landene å ringe hjem fra. Flere populære og eksotiske feriesteder som Thaliand og Brazil har riktignok en stiv ringepris på henholdsvis 11,34 og 17,67 kroner per minutt, men har du råd til å reise dit, kan du nok overleve et minutt eller to på telefonen også.

Når prislappen beveger seg fra 30 kroner og helt opp til over 50-lappen for et skarve minutt i mobiltelefonen, ja da er det kanskje best å legge igjen telefonen hjemme.

Dyrest
Prisene vi har sammenliknet, har vi hentet fra Telenor mobils prissider over priser i utlandet. Her kan du sjekke hva det koster å sende SMS, MMS, bruke datatrafikk, ringe og selvsagt motta samtaler.

Øverst på tronen over verstingene finner vi det lite kjente landet Uzbekistan. Har du planlagt ferie i dette landet, eller tilfeldigvis forvillet deg dit, bør du passe på at mobilen ligger godt nedpakket i kofferten eller innelåst i en safe. Skal du ringe hjem må du nemlig belage deg på å betale 52,09 kroner per minutt.

Hakk i hæl kommer Kuwait. Dette er vel heller ikke et spesielt typisk ferieland for nordmenn, men dyrt er det i alle fall. Kommunikasjon med hjemlandet koster deg nemlig skyhøye 46,69 kroner i minuttet.

Ferieland
De dyreste ferielandene vi antar noen nordmenn besøker hvert år er land som Cuba, Indonesia, Mexico, New Zealand og Sri Lanka.

Å leve og feriere på Cuba er billig sett i norske øyne. Livet er herlig med paraplydrinker, nyrullede cubanske sigarer og flotte strender. Mobiltelefonen bør du derimot holde et ekstra godt øye med. Skal du ringe hjem til familien koster det deg nemlig hele 34,96 kroner minuttet. Tekstmeldinger er heldigvis langt rimeligere, og koster bare 4,38 kroner per stykk.

Turister som tar turen til dykkeparadisene Sri Lanka, Mexico eller Indonesia har muligheten til å dykke på de vakreste korallrev, se utallige fiskesorter, delfiner og haier, og kan se gamle skipsvrak som har ligget på havets bunn i en årrekke. Men også her koster det mer enn det smaker å ringe hjem til familien for å fortelle om de spennende opplevelsene.

Ringepriser hjem på henholdsvis 34,84, 30,82 og 37,49 kroner gjør det verdt å spare fiskehistoriene til du kommer hjem. Eventuelt kan du koste på deg en MMS til 6,25 kroner per melding.

Her er listen over verdens dyreste land å ringe hjem fra:
Argentina: 31,27 kroner per minutt
Armenia: 31,95 kroner per minutt
Cuba: 34,96 kroner per minutt
Ekvatorial-Guinnea: 38,42 kroner per minutt
Fransk Karibiske øyer: 37,04 kroner per minutt
Indonesia: 37,49 kroner per minutt
Kuwait: 46,69 kroner per minutt
Laos: 44,86 kroner per minutt
Mexico: 30,82 kroner per minutt
Mongolia: 43,10 kroner per minutt
Nicaragua: 35,93 kroner per minutt
New Zealand: 31,68 kroner per minutt
Sri Lanka: 34,84 kroner per minutt
Tadsjikistan: 34,37 kroner per minutt
Turkmenistan: 33,50 kroner per minutt
Uzbekistan: 52,09 kroner per minutt
Zambia: 31,75 kroner per minutt
Zimbabwe: 38,84 kroner per minutt

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen