Ikke redd for Zune

Alternativ tekst mangler
Steve Jobs er ikke redd for konkurranse fra Zune.

Microsoft kommer snart med Zune, et alternativ til konkurrenter som iPod. En av de nye funksjonene på Zune, er muligheten for å dele musikk trådløst med andre Zune-brukene. Dette er en funksjon som iPod mangler.

Likevel er ikke sjefen for selskapet bak iPod, Apples Steve Jobs, bekymret for den kommende mediespilleren fra Microsoft. Det er i alle fall påstanden fra Apple-sjefen.

– Jeg har sett demonstrasjoner på internett om hvordan du kan finne andre personer som bruker Zune og gi dem en sang de kan spille tre ganger. Det tar en evighet. Innen du har gått igjennom alt det, har jenta reist seg og gått! Det er mye bedre å ta en av ørepluggene dine ut og putte den i øret hennes. Da er dere koblet sammen med to fot hodetelefonkabel, sier Jobs.

På den annen side er det kanskje ikke så mange som vil sette pris å få en øreplugg full av ørevoks fra en komplett fremmed person satt inn i sitt eget øre. Teknobloggen Engadget påpeker også at Jobs er den samme personen som før argumenterte for at det var positivt at Mac-en ikke hadde nettverksforbindelse.

En iPod som på en eller annen måte kan kommunisere trådløst er trolig i Apples tanker. Tenk bare på moderne mobiltelefoner: Stort sett alle har en lokal trådløs forbindelse. I tillegg er det i dag utenkelig å produsere en spillkonsoll som ikke kan koble seg til internett på en eller annen måte.

Nå er spørsmålet om folk også vil ha mp3-spillere som gjør det mulig å dele musikken sin med andre.

I intervjuet forklarer Jobs for øvrig noe av grunnen til at iPod har blitt en suksess. I stedet for å administrere musikksamlingen på selve spilleren, lar Apple deg organisere på iTunes. Dermed spiller brukerne å sette opp et musikkbibliotek på iPod-en etter at musikken er lastet over.

Denne tanken har flere mp3-spillerprodusenter tatt til seg, og i dag kan du organisere musikken din i Windows Mediaplayer før du overfører den til for eksempel Creative-spilleren din.

(Kilde: Engadget.com, MSNBC.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen