Ikke piratkopiér i dag

Det finnes kanskje ingen gode dager for å piratkopiere, men dagen i dag er ekstra spesiell. Microsoft feirer nemlig den internasjonale Anti-piratdagen.

Feirer piratjakt
Ifølge Cnet News vil Microsoft i dag feire den internasjonale Anti-piratdagen. I dagens anledning vil de sette søkelys på forskjellige områder hvor de bekjemper piratnedlastning og piratprodukter i 49 land. Microsoft er ikke i første omgang interessert i musikk og film som blir lastet ned ulovlig. De er i første rekke ute etter de som misbruker deres merkenavn. Illegale kopier av Windows Vista og kopivarer av Microsofts hardwareprodukter som mus, tastatur og webkamera vil settes i søkelyset.

- Piratkopiering av programmer og forfalskning er et sofistikert globalt marked med et skadelig utfall for våre kunder, vårt marked og vår økonomi. Microsoft har forpliktet seg til å samarbeide med andre partnere rundt om i verden for å kunne ligge et steg foran denne kriminelle industrien, sier anti-piratansvarlig hos Microsoft David Finn, ifølge pressemelding.


Det er kopier som dette Microsoft vil fokusere på i dag.

Ifølge Microsoft inneholder hver tredje PC i verden piratkopiert programvare. De påstår dette tilsvarer et økonomisk tap på 50 milliarder dollar bare i 2007. Det er dette økonomiske tapet de nå vil bekjempe.

Vil neppe gå etter dine nedlastninger
Microsoft vil neppe inteNsivere sin jakt på pirater akkurat i dag. Derimot satser de heller på å vise frem hva de har gjort den siste tiden. Blant annet via dette kartet her.


Microsoft viser frem aksjoner mot piratvirksomhet på eget interaktivt kart. Her kan du også legge opp egne rapporter.

Microsoft kan ikke vise til noen spesielle funn i Norge, men i nabolandet vårt Sverige viser Microsoft til at tollerehar konfiskert en større ladning med piratkopierte mus, webkameraer og minidisker med Microsoft sin logo.

Hvordan smuglerne skulle fått solgt ut et lager med minidisker i våre dager er kanskje det største spørsmålet i det tilfellet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen