Ikke OpenOffice-virus likevel

Alternativ tekst mangler

Torsdag fortalte vi om det første macroviruset som angriper OpenOffice og StarOffice. Nå har utviklerne bak OpenOffice.org kommet med en presisering angående "viruset". De mener macrovirus er mulig i alle programmer som støtter en macrofunksjon.

Utviklerne mener macrofunksjonen er en nyttig del av alle Office-pakker, og at alle dokumenter som bruker en slik funksjon kan potensielt forårsake skade for eksempel å slette filer. Derfor mener utviklerne at det såkalte macroviruset i OpenOffice ikke er noe farligere enn andre dokumenter med en slik funksjon inkludert.

Videre mener utviklerne at brukere av OpenOffice.org uansett bør være forsiktige hvis de mottar dokumenter med macrofunksjon, spesielt hvis dokumenter kommer fra ukjente avsendere. Programpakken spør alltid brukeren om han eller hun ønsker å kjøre en slik funksjon - den vil aldri kjøres automatisk.

Folkene bak OpenOffice.org har ingen planer om å slippe noen oppdatering som beskytter programpakken mot det aktuelle macroviruset.

Har du lyst å prøve OpenOffice.org kan du laste det ned gratis fra nettsiden Openoffice.org. Den norske versjonen finner du på nettsiden No.openoffice.org.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen