Ikke noe fjas når vi mobilsøker

 

Ti ganger flere europeere brukte mobiltelefonen til å søke på internett med i 2006 enn året før, ifølge søkeselskapet mobilePeople, som har kartlagt utviklingen på søkevanene hos mobilbrukere i Europa.

Det mest interessante med undersøkelsen er hva mobilbrukerne søker på. For å sette ting litt i perspektiv hentet vi frem de fem mest populære søkekategoriene for henholdsvis Google og Yahoo, og satte dem inn i en tabell sammen med resultatene fra mobilePeoples resultater.

Fem på topp hos både Google og Yahoo er preget av kvinnelige kjendiser, sosiale nettjenester og underholdning. På listen over mobilsøk er det derimot praktiske ting som troner høyest. Det er altså en tydelig tendens at folk bruker mobiltelefonen som et verktøy, mer enn å få tiden til å gå.

Andre søketema som var populære blant mobilsøkerne var blant annet kinoer, hoteller, bilverksted, medisinske institusjoner, puber og andre ting du plutselig kan få behov for mens du er på farten.

Det kan også tenkes at mange fisker opp mobiltelefonen når de sitter på bussen til en jobb de ikke liker. Seks prosent av søkene var nemlig relatert til jobbmuligheter og karriere.

(Kilder: Google, Yahoo, mobilePeople)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen