Ikke mist mobilbildene i julen

TNS Gallup har foretatt en undersøkelse som viser at bare en av ti tar sikkerhetskopi av innholdet i mobiltelefonen, og hele åtte av ti har mistet alle kontaktene sine fordi mobilen har gått tapt. Har vi virkelig ikke lært noe?

Les mer:

-Slik tar du backup av mobilen
-Har du fått ny mobil?
- Alt-i-ett-tjeneste for mobilen

Taper mye

Mobiltelefonene blir ida fylt med bilder, video, musikk og ikke minst kontaktinformasjon som har stor affeksjonsverdi for den enkelte. Hele syv av ti unge mellom 15 og 29 år, en gruppe som er storbrukere av mobil, har opplevd at telefonen er blitt ødelagt. Når bare én av ti tar sikkerhetskopi, sier det seg selv at tap av data skjer svært ofte.

- Undersøkelsen viser også at menn er litt flinkere enn kvinner til å sikre innholdet på mobilen (14,6 % menn og 6,6 % kvinner). Av dem som faktisk tar sikkerhetskopi, om det er til cd, minnebrikke eller ekstern harddisk, så oppbevarer flere enn syv av ti kopiene i samme hus som datamaskinen. Aller helst skal sikkerhetskopien bevares i en annen bygning, for eksempel i banken, i tilfelle brann, skriver PT.

Flere backup-metoder

For de som synes dette blir litt i meste laget er det imidlertid andre løsninger. Du kan for eksempel lagre data på en minnepinne du har med deg på nøkkelhanken. For å sikre at dataene er et helt annet sted kan du også lagre dataene på Internett. Les mer om hvordan du gjør dette her.

Post- og Teletilsynet samarbeider nå med Elektronikkbransjen for å få flere til å sikkerhetskopiere. Det gode initiativet går ut på at forbrukere som kjøper datamaskin, kamera eller mobil får en tom CD-plate og veiledning for å prøve seg på sin første sikkerhetskopiering. Les mer om dette på www.nettvett.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen