Ikke la ditt X100 dø

Det er sjelden firmware-oppdateringer er så kritiske som den som nå er sluppet for Fujifil FinePix X100. Vanligvis er det ingen katastrofe dersom man ikke gidder å oppdatere sitt kamera. Alt man vanligvis risikerer er å gå glipp av noen ekstra funksjoner eller fikser for småfeil, men med denne firmwaren for X100 har Fujifilm fikset en feil som faktisk kan ta livet av ditt kjære kamera, dersom du tilfeldigvis kombinerer feil sett med innstillinger. Dette er ene og alene mer enn grunn god nok til å sterkt anbefale å oppgradere kameraet!.

Hva er egentlig firmware, og hvorfor bør du bry deg? Les mer her!

I tillegg er det ting som tyder på at også andre problemer er fikset på, selv om dette ikke er offisielt fra Fujifilm-hold. Det dreier seg om problemer med fokuseringen som nå skal være fikset, spesifikt at X100 til tider ikke kunne fokusere på uendelig med manuellfokus. Det eneste med fokussystemet som Fujifilm imidlertid vedgår er endret på, er at kameraet nå ikke vil glemme størrelsen på fokusfeltet, dersom man har endret det selv.

Fujifilm FinePix X100 er et potensielt fantastisk kamera som dessverre sliter med en del problemer med betjening og menysystem, men som for rette vedkommende likevel kan vise seg å være et herlig verktøy for gatefotografering. Dessverre retter ikke den nye firmwaren opp i disse problemene, men i følge ryktene har Fujifilm bekreftet at det vil bli sett på ved en senere anledning.

Firmware-oppgraderingen, som vi som sagt vil sterkt anbefale tas i bruk, finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen