Ikke klare over prisraset

Bare noen få er klar over at ringeprisene har gått kraftig nedover de siste årene, viser en undersøkelse gjort av Inside Telecom i samarbeid med selskapene Teleplan og Opinion. 

Fra første halvår i 2004 til første halvår i 2007 gikk prisene på mobilsamtaler ned fra 1,24 kroner til 0,86 kroner i gjennomsnitt ifølge Post- og teletilsynet. SMS-prisene ramlet fra 0,54 kroner til 0,38 kroner. Dette er en prisreduksjon på omtrent 30 prosent.

Dette er det imidlertid ikke mange som har fått med seg. Bare én av tre mobilkunder hos NetCom og Telenor vet med sikkerhet at prisene har gått ned. 

Faktisk er det mange som er skråsikre på at prisene har stått på stedet hvil. 35 prosent av Telenor-kundene mener de med sikkerhet kan si at det ikke har vært noen prisreduksjon de siste årene, mens 34 prosent hos NetCom sier det samme.

Ti prosent av Telenor- og NetCom-kundene sier at de er svært uenig eller ganske uenig i at det har blitt billigere å bruke mobilen, mens syv prosent har svart at de ikke vet.

- Ikke godt nok informert

- Det er tydelig at flere mobilselskaper ikke har vært flinke nok til å kommunisere til sine kunder at det faktisk har vært en betydelig prisnedgang de siste årene, sier Asgeir Myhre, som la frem undersøkelsen på Inside Telecoms mobilseminar i forrige uke.

Undersøkelsen viste at heller ikke kunder hos lavprisselskapene er godt nok informerte om prisreduksjonene. Med ett unntak:

I motsetning til Telenor- og NetCom-kundene, er Chess-kundene klar over prisreduksjonene. Hele 60 prosent av kundene mener at prisene har blitt lavere de siste årene. 

(Kilder: Telecom Inside)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen