Ikke kjøp ultraportabel nå

Ultratynne bærbare er på ingen måte noe nytt - for den som har vært villig til å betale for godsakene har det meste vært tilgjengelig.

Men snakker vi om den gjengse forbruker med begrenset budsjett, var det først på denne tiden for ett år siden at det virkelig løsnet. Prosessorgiganten Intel gjorde da et alvorlig priskutt på såkalte ULV-prosessorer (Ultra Low Voltage), og plutselig dukket det opp anstendig prisede ultraportable (såkalte CULV-maskiner) som Acers Timeline-modeller og den superslanke MSI X340.

Ytelsesmessig har det dog ikke skjedd så mye for de rimeligste ultraportable modellene. For selv om Intel i vinter lanserte en rekke nye prosessorer, har de strømgjerrige prosessormodellene i hovedsak vært av den dyrere typen. Dette har ført til at PC-produsentene i en viss grad har holdt seg til å bygge ultralette PC-er med prosessorer basert på den "gamle" Intel Core 2-arkitekturen, og ikke fått nyte godt av teknologier som Turbo Boost og Hyper-threading.

Her blir det altså nå forandringer. Intel slipper i disse dager mer prisvennlige strømgjerrige prosessorer basert på den nyere arkitekturen, og over 40 forskjellige bærbare modeller bestykket med slike prosessorer er forventet i løpet av sommeren - blant annet fra Acer, Asus, Lenovo og MSI.

Det kan altså være smart å drøye en liten stund dersom du har planer om å anskaffe deg bærbar av denne typen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen