Ikke for den kresne

Motorola lanserer nå fem telefoner i en ny billigportefølje. C118 og C139 er de to minst avanserte av disse telefonene, og er rettet mot brukere som ikke er interessert i å betale for alskens funksjoner de ikke trenger.

Motorola C118 - tilbake til fortiden
C118 er en telefon som virkelig er strippet for nymotens dilldall. Denne telefonen er beregnet på mennesker som ikke bruker telefonen til annet enn å ringe og sende meldinger. I tillegg finner man de aller, aller mest grunnleggende nyttefunksjonene som klokke og alarm.

C118 har ikke engang fått fargeskjerm, og har istedenfor fått en svart-hvitt-skjerm med en oppløsning på 96 x 64 punkter. Det er kanskje overflødig å si at telefonen ikke støtter MMS.

En slik skjerm gir imidlertid et gigantisk utslag på batterilevetiden. C118 kan nemlig skilte med hele 11,5 timers taletid, og plasserer seg dermed helt i tet på dette feltet når man sammenligner med andre telefoner på markedet i dag.

Telefonens dimensjoner er på 101 x 46 x 21,5 mm, og vekten er på 86 gram.

Helt tom for underholdningsfunksjoner er telefonen heller ikke. Man finner blant annet et program som lar brukeren lage egne ringetoner.

Telefonen kommer på markedet i løpet av de kommende tre månedene.

C139 - Grunnleggende funksjoner og fargeskjerm
C139 har dimensjoner på 101 x 46 x 22 mm og en vekt på 85 gram, noe som gjør den omtrent like stor som sin søstermodell.

C139 har imidlertid fått fargeskjerm, uten at denne nødvendigvis duger til å vise bilder og lignende. Oppløsningen er nemlig ikke høyere enn 96 x 64 punkter. Fargedybden er på 65536 farger.

Også denne telefonen kan skilte med 11,5 timers batterilevetid, og burde være høyst aktuell for de som kun ringer og sender meldinger, og som har en tendens til å glemme å lade telefonen. Standbytiden er på 450 timer.

Telefonboken er ikke mye å hoppe i været for. Med en øvre grense på 100 kontakter går det ikke mange måneder før man må ofre nummeret til fastlegen for å få plass til daten fra lørdagskvelden.

Telefonen har fått på plass de aller viktigste nyttefunksjonene, blant annet kalkulator, alarm og klokke.

Som alle de andre telefonene i C-serien er det ventet at C139 kommer på markedet før julen ringer inn.

(Kilder: Motorola, CNET Asia, Gear Live)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen