Ikke fem års reklamasjon likevel?

Holder mobilen din seg frisk i fem år?
Holder mobilen din seg frisk i fem år?

I desember fjor avgjorde en domstol at reklamasjonstiden på mobiltelefoner i Norge skulle være fem år. Dommen falt ikke i smak hos bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen, som nå anker dommen.

Det hele startet da forsikringsselskapet Help Forsikring trakk en kundesak for retten. Årsaken var at selskapet mente mobilprodusentene brøt loven ved å bare tilby to års reklamasjonsrett på mobiltelefoner.

Dommeren i saken konkluderte med at reklamasjonstiden burde være fem år. Men dette likte altså ikke verken Elektronikkbransjen eller mobilprodusentene, som mener at reklamasjonstiden bør være to år. Derfor anker de nå dommen.

- Urimelig
- Det er urimelig å forvente at en mobiltelefon skal vare så lenge som fem år, sier Synnøve Bjørke, direktør i Elektronikkbransjen til IT-avisen.

Bjørke forteller at resultatet av fem års reklamasjonstid på mobiltelefoner i Norge kan bety dyrere mobiltelefoner for kundene. I tillegg mener hun det er vanskelig å forvente at en mobiltelefon skal vare i mer enn to år med bruken de blir utsatt for i dag, skriver IT-avisen.

Ironisk nok mente mobilprodusentene selv at mobiltelefonene skal kunne vare i tre til fire år, i rettsaken i desember i fjor.

Du kan lese alt om rettsaken om reklamasjonsrett på mobiltelefoner i nyhetsarkivet vårt.

Har du en mobiltelefon som er ødelagt? Sjekk hvilke rettigheter du har i guiden "Hjelp, ødelagt mobil!".

(Kilder: IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen