"Ikke feil i Media Player"

Flere selskaper bruker nå denne muligheten i Windows Media Player for å lure mennesker til å installere adware eller spyware. En rettighetsbeskyttet Windows Media-fil har en mulighet for å vise en nettside når den blir spilt av, og ved å kombinere dette med en nettside som forsøker å få brukeren til å laste ned og installere en eller annen form for malware kan dette lett bli et problem for sluttbrukerne. Foreløpig sprer slike filer seg bare på P2P-nettverkene.

Microsoft kommenterte på fredag at dette ikke er en sikkerhetsfeil i deres Digital Rights Managment eller i Windows Media Player. Maskiner som har Windows XP med Service Pack 2 installert, vil ikke få installert denne formen for spyware, som oftest takket være blokkering av oppsprettsvinduer. Microsoft råder brukere av eldre operativsystemer til å sette sikkerhetsinnstillingene i Internet Explorer til "høy".

Denne funksjonen presenterer ingen sårbarhet i Windows Media Player eller DRM. - skriftlig uttalelse fra Microsoft

Det finnes ingen måte å automatisk tvinge brukeren til å kjøre den farlige programvaren skrev Microsoft i en e-post; denne funksjonen presenterer ingen sårbarhet i Windows Media Player eller DRM.

På tross av disse uttalelsene virker det som om Microsoft er bekymret for hva som blir gjort med Windows Media Player og DRM-teknologien. Mike Coleman i Microsoft uttalte til CNet News.com at vi er bekymret, fordi oppførselen til disse filene ikke hva vi hadde planlagt å gjøre med DRM. Det foreligger foreløpig ingen offentlige planer for å fikse dette problemet.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen