Ikke etterfølg fildelingstrusler

Anti-piratorganisasjonene vil at du skal betale store summer om du blir tatt for ulovlig nedlastning. Om du går i fella kan du likevel ta det med ro, det er nemlig ingen grunn til å betale.

Sendte ut trusselbrev
Ifølge Torrentfreak har advokatene Davenport Lyons sendt ut en rekke trusselbrev til britiske personer i 2007, på vegne av spillbransjen. I brevene krever de kompensasjon for tapt inntekt som en følge av nedlastning av flere spill, blant annet Colin McRae Dirt. Om det ikke betales vil saken havne i retten, står det i brevene.

Flere av personene som mottok brevet har valgt å ikke gå med på kravet, noen har rett og slett ikke økonomisk mulighet. Andre derimot mener anklagene er uriktige.

Ingen stilt for retten
De som ikke har betalt kravet har derimot så langt ikke sett noe til noen rettsak. Derimot har de opplevd å motta flere trusler fra anti-piratene hvor det igjen trues med rettssak om det ikke betales. Torrentfreak melder de har kontakt med 40 av personene som mottok slike brev, og ingen av de har noen gang blitt tatt for retten. Tvert imot har de ikke hørt fra advokatene på en god stund.

På den annen side beregner Torrentfreak at mellom 40 og 50 prosent av mottakerne av trusselbrevet valgte å betale direkte til spillbransjen. Muligens ga dette nok profitt slik at det ikke var verdt å føre resten for retten.

Også her i Norge vil anti-piratorganisasjonene sende ut lignende brev. Det kan være god grunn til å ikke svare på lignende trusler her. Om du selv derimot havner i en norsk rettssak og en dommer dømmer deg til å betale, kan det bli svært dyrt om du ikke følger dommen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen