Ikke driv hasardspill med feriebildene!

Pressemelding

Ikke driv hasardspill med feriebildene!

Uorginalt blekk og papir er billigere på kort sikt, men fotoutskriftene falmer og blir blasse etter kort tid, viser en ny undersøkelse.

- Sommerens feriebilder er en del av familiens kollektive hukommelse. De skal henges på vegger, klistres i fotoalbum, og helst leve i mange tiår framover. Men å ta fotoutskrifter med uoriginalt blekk, er å drive sjansespill, sier markedsdirektør Hans Arvid Rønning i Lexmark Norge.

Originalblekk er klart best
Rønning viser til en sammenliknende undersøkelse som den kjente forskningsinstitusjonen Wilhelm Imaging Research (WIR) offentliggjorde i mai 2006.

Den viser at holdbarheten av fotoutskrifter med uoriginale blekkpatroner og fotopapir, er klart underlegen bilder som er produsert med originalt blekk og papir fra skriverprodusentene.

Resultatet av undersøkelsen er publisert hos www.wilhelm-research.com.

Varer 70 år lenger
De som produserer uoriginalt fotopapir, refill-blekk og blekkpatroner, skryter ofte av at deres produkter har like god eller bedre kvalitet enn blekk og papir fra HP, Canon, Epson og Lexmark.

- Testresultatene fra WIR viser imidlertid at produktene ikke holder mål. I noen tilfeller varer utskrifter med originalblekk 70 år lenger enn uoriginalt blekk.

"Piratblekk" på 1990-nivå
- Mens originalblekk har oppnådd bemerkelsesverdig kvalitetsforbedring når det gjelder falming, indikerer testresultatene at uoriginalt blekk på uoriginalt fotopapir ligger på samme nivå som originalblekket hadde i 1990, forteller Hans Arvid Rønning fra Lexmark Norge.

Kvaliteten blir heller ikke forbedret når uoriginalt blekk kombineres med originalt fotopapir.

Rådgiver for Bill Gates
Velrenommerte WIR foretar kontinuerlig tester for de ledende skriverprodusentene, som et ledd i arbeidet med å forbedre kvaliteten og levetiden av utskriftene.

Grunnleggeren Henry Wilhelm har siden 1995 også vært rådgiver for Corbis Bettmann-samlingen som eies av Bill Gates. Samlingen består av 65 millioner fotografier.

 

Alternativ tekst mangler

Om Lexmark:
Lexmark er et internasjonalt selskap som arbeider med å gjøre det enklere å overføre informasjon mellom papir og datamaskiner. Siden starten i 1991 er Lexmark blitt en ledende utvikler og produsent av skrivere og multifunksjonsmaskiner til kunder i over 150 land. I 2005 hadde Lexmark en omsetning på 5,2 milliarder dollar. Se www.lexmark.no.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen