Ikke bruk google som verb

Alternativ tekst mangler

Google er blitt en såpass etablert søkemotor at mange bruker ordet "google" som et verb, f.eks. "nå skal jeg google deg", i betydningen at nå skal jeg søke etter deg med søkemotoren Google.

En rekke ordbøker og leksikon har allerede lagt inn ordet "google" som et verb. Her er noen av disse:

Google er ikke like glad i denne trenden, og oppfordrer faktisk alle til å ikke bruke ordet google som et verb,

Søkegiganten mener bruken av ordet på denne måten kan være skadelig for varemerket Google. Betydningen av varemerket kan etter hvert reduseres hvis samme ord brukes som et verb i vanlig sammenheng.

Dessuten driver Google med utvikling mange andre tjenester og programmer enn det som har med søk å gjøre. Det settes for mye fokus kun på søkefunksjonen dersom ordet google blir etablert som et verb.

Julie Coleman, språkforsker ved University of Leicester, er på mange måter enig i Googles argumenter. Hun oppfordrer ordbøker og leksikon til å presisere at google ikke kun er et verb, men at det også er et selskap.

Meningene i denne saken er delte. En del bloggere mener Google viser en arrogant og naiv holdning i denne saken. Bloggerne mener Google burde oppfattet det som en ære at ordet google er akseptert som et verb i flere anerkjente ordbøker.

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen