Ikke bare ei klokke

Om du fortsatt bruker håndleddet ditt til kjedelige ting som å finne ut hva klokken er, syns vi du bør vurdere å tenke nytt. Du kan nemlig få så uendelig mye mer enn timer og minutter på armen. Her er noen av de mest nyttige og unyttige måtene å bruke håndleddet sitt til.

1: Sjøsykeklokke

Om du plages av sjøsyke, bilsyke og andre aktiviteter som gjør deg kvalm, er Relief band noe for deg. Denne klokken hindrer nemlig kvalme og gjør også at du lar være å spy. Trikset utviklerene bak klokken har brukt, er å sende små elektriske sjokk som lurer balanseorganet i det indre øret til å tro at du ikke beveger deg.

Om du vil ha den en slik klokke, må du ut med i underkant av 700 kroner (100$) hos Hammacher Schlemmer. Med på kjøpet får du batterier og en tube med gele som skal hindre at du svir huden din. Og om du lurte: Nei, den forteller ikke hva klokka er.

2 : Rulleskøytespeedometerklokke

Om du står på rulleskøyter, har du helt sikkert ofte lurt på hvor fort det egentlig går. Sinker du trafikken bak deg, eller tuter bilistene uten grunn? Dette kosmiske mysteriet kan du nå få svar på ved å kjøpe deg en klokke som fungerer som speedometer på rulleskøytene dine.

Klokken kommuniserer trådløst med et spesielt hjul på den ene rulleskøyten din, som forteller hvor fort det går. I tillegg kan du sjekke hvor langt du har skøytet. Om du har en tusenlapp til overs, kan du kjøpe settet fra Hammacher Schlemmer.

3 : Jordskjelvklokken

Japanske Hitachi har gått hen og laget et arbåndsur som overvåker atmosfæriske forhold. Klokken kan nemlig fortelle deg som temperatur, luftuktighet og trykk. I tillegg kan klokken registrere vibrasjoner, og fortelle deg om det er et jordskjelv på vei.

Om du er en skikkelig vær-nerd som er livredd for jordens vrede, kan du gå hen og kjøpe deg klokken for småpene 5300 kroner. Siden klokken bare er i salg i Japan, må du kanskje regne med en flybillett i tillegg. Hos SAS koster det rundt 20 000 kroner å fly fra Gardermoen til Tokyo og tilbake. Så det billigste er kanskje å se på værmeldingen.

4 : Malaria-klokke

Er du redd for å bli infisert av malaria? Da er du neppe alene. Ufattelig mange mennesker dør av denne sykdommen hvert år. I tropiske områder gjelder det derfor å være på vakt. Neste gang du skal på ferie sør for Sahara-ørkenen, kan det derfor være en idé å ta med seg en malaria-klokke.

En drifitg oppfinner har nemlig laget en klokke som tar blodprøver fra bæreren fire ganger om dagen, og analyserer blodet. Om det oppdages malaria, lyser et bilde av en mygg opp på klokken. Dermed kan sykdommen behandles i tide. Klokken er ikke kommersielt tilgjengelig ennå, men den skal koste omtrent 2000 kroner når den settes i produksjon.

5 : Klokkekameramobil

Det begynner å bli noen tiår siden folk trodde at all kommunikasjon i fremtiden ville foregå fra håndleddet. Det finnes vel knapt en science-fiction serie fra 80-tallet eller før, hvor heltene ikke snakket til håndleddet sitt.

Nå kan det være at denne fremtidsvisjonen slår til. Telseon har utviklet en klokke som også er en mobiltelefon og et kamera. Klokketelefonen har en fargeskjerm som viser 256 farger, et kamera som kan tas av, høyttalerfunksjon og polyfoniske ringetoner.

Klokken fungerer imidlertid ikke her hjemme, i og med at den er basert på CDMA-teknologi. Prisen er omtrent 3500 kroner.

6 : Håndledds-PC

Mens vi allerede er inne på kommunikasjon via håndleddet: Italienske Eurotech har skrudd sammen en datamaskin du kan gå rundt med på håndleddet. WWPC, som skrev om tidligere i år, er basert på PDA-systemet Windows CE, men det finnes også Linux-versjoner av maskinen.

I tillegg til å kunne fortelle deg hva klokken er, byr WWPC på en trykkfølsom skjerm, Wi-Fi og støtte for minnekort. Du kan også kommunisere med omverdenen ved hjelp av blåtann. Om du skulle gå deg vill i skogen, kan WWPC også vise vei ved hjelp av den innebygde GPS-mottakeren.

Prisen på denne godbiten av en klokkegigant er enda ikke kjent. Du kan lese mer om WWPC i vår artikkel "–Beam me up, Scotty".

7 : Equalizer-klokke

Om du er svak for spesielle klokker, er klokkeprodusenten Tokyo Flash svak for deg også. De har nemlig utviklet en såkalt Equalizer Watch, som forteller deg tid og dato, men ikke ved hjelp av visere og tall. Klokken forteller deg hva tiden er ved hjelp av søyler.

En søyle forteller deg time, en annen forteller deg minutter, og de andre forteller deg dato. I det hele tatt virker det ganske forvirrende, men om du tar en titt på Gadget Madness sin test av klokken, oppklares en del av mysteriet. Der får du også se video av klokken i aksjon. Klokken koster omtrent 800 kroner (14800 yen) hos Tokyoflash.com.

 

8 : MP3-klokke

Flere og flere av oss rusler rundt med mp3-spillere i lomma. Men hva om du kunne hatt musikken din på armen? Det finnes nemlig flere mp3-spillere som monteres rett på håndleddet, og som i tillegg til å fortelle deg hva klokka er, spiller av dine favorittlåter.

Konseptet med mp3-spiller i klokka er på ingen måte nytt, men denne fra Evergreen ser ut som en helt vanlig klokke. Felles for svært mange mp3-klokker er nemlig at de ikke akkurat har vunnet noen designpris. Så vidt vi vet har ikke Evergreen vunnet noen pris, men klokken ser uansett særdeles lekker ut. Så vidt vi har funnet ut, får du imidlertid bare kjøpt denne klokken i Japan, og du må ut med omtrent 1000 kroner for utgaven med 256 MB minne.

9 : E-Papir-klokke fra Seiko

Her er nok en klokke med et noe spesielt utseende. Seiko har utviklet en klokke som bruker e-papir i stedet for en vanlig skjerm eller visere for å fortelle deg tiden.

Siden e-papir er mulig å bøye, har Seiko utformet klokken som en bøyle du har rundt håndleddet. Tiden vises på det elektroniske papiret, og skifter mønster en gang i timen.

For å beholde eksklusiviteten, har Seiko bare produsert 500 av disse klokkene. Du kan dermed bare glemme å finne den på din lokale klokkebutikk. Ta heller en titt på bruktauksjoner rundt om kring på nettet, og forbered deg på å betale skjorta.

Du kan lese mer om konseptet med klokker som viser tiden på e-papir i artikkelen "Viser tiden på papir".

10 : Lysrørklokke

Vi skal ikke påstå at personen bak denne klokken har for mye fritid, men vi skulle ønske vi selv hadde tid til dette prosjektet: Et armbåndsur som ikke viser tiden med visere, skjermer eller andre vanlige metoder, men urgamle eletroniske lysrør.

Nixie Tube Wristwatch, som herligheten kalles, bruker faktisk så mye strøm at intet mindre enn tre batterier må til for å drive den. Dessverre viser det seg at produsenten er utsolgt for klokkene, så du må nok finne noe annet å bruke 3300 kroner på ($495).

En idé kan kanskje være en bordklokke med samme type lysrør, som dessuten henter oppdatert tid fra en GPS-mottaker.

(Kilder: Gizmodo.com, I4U.com, Mobilewhack.com, Popgadget.net, Amug.org, Wikipedia.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen