Test

Ikke bare dum og deilig

Testresultater

Samsung SGH U600

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung SGH U600

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Vi har testet nok designmobiler de siste årene til å vite at et lekkert ytre ofte skjuler et lite forseggjort indre. Designet blir nemlig så altoverskyggende i utviklingsprosessen at funksjoner og brukervennlig lider.

Et lekkert ytre

Hvis lekkert design står proporsjonalt i motsetning til telefonens indre burde i så fall Samsung U600 vært totalt blottet for innmat. For dette er en av de aller lekreste mobilene vi har hatt i våre hender. Finishen og kvaliteten på telefonen er ekstremt flott.

Størrelsen er minst like bra, med dimensjoner på 103,2 x 49,3 x 10,9 millimeter og en vekt på 81 gram. Skyvemobilen er av typen syltynne telefoner som har vært så populært de siste to årene. Allikevel er det få andre mobiler som har gjort dette like bra som U600. Den ligger nydelig i hånden og størrelsen ser bare helt riktig ut.

Allikevel er ikke alt vel i paradis. Tastene er nemlig telefonens svakeste kapittel. Det er ingen vanlige taster på denne mobilen. Man trykker på trykksensitive felter, noe som gjør at den irriterende tastelyden må på hvis man skal føle seg trygg på tastetrykk.

Vi har også noen små problemer med navigasjonsknappen på telefonen. Men her er det faktisk Apple sin skyld at vi sliter. Formen på navigasjonsknappen er til forveksling lik scrollhjulet på iPod, noe som fører til at vi i stort sett alle menyer har lyst til å scrolle. Man er imidlertid ”stuck” med vanlig opp/ned/høyre/venstre-bevegelser. For så vidt helt greit at Samsung har valgt denne løsningen, men vi må påpeke at navigeringen ville vært langt enklere med et scrollhjul.

Bra oppstart

Vi har også sans for at Samsung etter hvert har lagt til en større oppstartssekvens på samme måte som Nokia og Sony Ericsson. Nå får man flere spørsmål i forhold til tid, dato, språk, geografisk område, etc. som gjør at telefonen i det store og hele er satt opp ved første gangs bruk.

Utseendet på denne oppstartssekvensen står også til telefonens lekre ytre. Følelsen av at Samsung virkelig har tenkt helhet er sterk, inntil man kommer til selve menyen. Nå blir dette en subjektiv vurdering som vi ikke tillegger noe vekt, men menyoppsettet ser direkte simpelt ut i forhold til det Samsung har gjort på alle andre områder.

Ikke bare et tomt skall

Uansett er det funksjonaliteten som tross alt er det viktigste, selv på en designmobil. Her er det U600 skiller seg ut. For selv om telefonen til Samsung mangler både 3G og HSDPA har den de andre viktigste trådløsteknologiene som EDGE, firebåndsstøtte og Bluetooth med stereooverføring.

Vi kunne selvsagt ønsket oss 3G-støtte for å gjøre den enda bedre for avanserte brukere. Men Samsung har lagt ved funksjonalitet, som bra e-post med mange kontoer og mulighet til å se på Office-dokumenter. Disse funksjonene er et par av de mange mulighetene som gjør at proffbrukerne har en telefon som faktisk kan brukes til annet enn å imponere designfantaster med.

Kan underholde

Plommen i dette mobilegget er utvilsomt kameraet. Med 3,2 megapiksler oppløsning og blits kan U600 brukes som en avansert kameramobil. Riktignok er ikke bildekvaliteten like bra som på dedikerte kameramobiler á la Sony Ericsson K800i og Nokia N73, men mer enn bra nok til at det kan brukes til å fylle fotoalbumet. Videokvaliteten er ikke like imponerende, men bra nok til at det er mulig å tyde hva som skjer på klippene.

Telefonen har også en god mediespiller. Informasjon og brukervennlighet står i høysetet og kombinert med muligheten for trådløs stereolyd fungerer den bra som MP3-spiller. Høyttalerne i telefonen gir imidlertid ikke noen stereofølelse, så det er ikke noe særlig å bruke den som boombox, men de er i hvert fall mer enn gode nok til tale.

Skal telefonen brukes som kamera og MP3-spiller må det imidlertid investeres i et minnekort (microSD). For telefonen er kun utstyrt med 60 megabyte minne, noe som er mer enn nok til vanlig mobilbruk, men altfor lite til å lagre bilder og musikk. Det er uansett bare snakk om et par hundrelapper for en hel bråte med megabyte ekstra, noe som er en klok investering stort sett uavhengig av mobilmerke.

Beste designmobil

Samsung U600 er den beste designtelefonen vi har testet på lang tid og en av de beste mobilene Samsung har kommet med i det siste. Batteriet varer i halvannet til to døgn med aktiv bruk, noe som er bedre enn gjennomsnittet.

Prisen ligger rett i overkant av 3 000 kroner, noe som er en helt grei pris for en designtelefon. Når denne designmobilen i tillegg er av meget høy kvalitet blir prisen enda et hakk gunstigere. Eneste virkelige ankepunktet vi har er tastene, så vi anbefaler en test i butikken. Går den gjennom denne ilddåpen er imidlertid telefonen suveren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen