Ikke alle er RS-MMC

Det siste året har vi sett stadig mer til minnekortet RS-MMC. Miniversjonen av det velkjente MMC-kortet er såpass lite at det får plass i mye mindre enheter enn storebror, og det har derfor dukket opp i en rekke nye mobiltelefoner den siste tiden.

Om du skal kjøpe deg et RS-MMC kort må du passe på, for det er nemlig langt fra sikkert at kortet du kjøper er kompatibelt med telefonen du eier. Det finnes nemlig to forskjellige standarder på markedet i dag, og de er slett ikke kompatible med hverandre.

Den gamle 3.0-standarden for minnekortene er den du finner i de fleste mobiltelefoner som er produsert det siste året. Det inkluderer for eksempel Nokia 6260, Nokia 6670, Nokia 7610 og Siemens S65.

Nå har det imidlertid dukket opp en ny 4.0-standard av minnekortet. Denne skal blant annet være raskere og mer strømeffektiv. Men enda viktigere, den er ikke bakoverkompatibel med tidligere standarder. Med andre ord kan du ikke bruke et gammelt RS-MMC kort i nye telefoner.

Det finnes for øyeblikket kun én telefon her til lands med 4.0 standard, og det er Nokias nye 3G-telefon, 6630. Mange har funnet ut at det ikke går an å bruke gamle minnekort i denne telefonen. Og enda verre, det finnes heller ikke noen minnekort som går an å bestille til den nye telefonen enda.

Med andre ord er 6630-eiere per i dag fastlåst til det 64 MB store minnekortet som er lagt ved i pakken. Nettbutikkene håper på å få inn kompatible minnekort innen rimelig tid, men har enda ikke kommet med noen konkret dato for når 4.0-kompatible minnekort ankommer landet.

Disse 4.0-kortene vil kunne brukes i alt av telefoner, enten de er gamle eller nye. Men har du nettopp handlet deg et nytt RS-MMC kort, er det nok ikke usannsynlig at du må ta farvel med det når du skal ha din neste telefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen