Ikke akkurat en kraftplugg?

Samsung har sluppet to nye kompaktkameraer. Tror vi, for vi har bare fått offisiell informasjon om det ene. Det er dermed ikke mye vi vet om nummer to, inkludert hvorvidt det kommer til Norge.

Det første først: Samsung PL90 får 12 megapiksler og 4x zoom som tilsvarer 28-112 mm ved fullformat. Skjermen blir på 2,7 tommer, eller 6,9 cm, og får de vanlige 230400 bildepunktene. Ikke noe revolusjonerende der altså, men det er heller ikke å forvente i et så typisk billigkamera som dette tydeligvis er. Det store trekkplasteret ser nemlig ut til å være at det har en innebygget USB-kontakt, som kan felles ut av kameraets bunn og plugges i en nær sagt en hvilken som helst datamaskin. Praktisk, selvsagt, siden man ikke trenger å tenke på å ha med seg kortleser eller kabler, og spesielt dersom batteriet også kan lades via denne pluggen. Da vil man også slippe å ta med seg en batterilader når man skal på ferie med dette kameraet.

Samsung PL90
Samsung PL90

Bildestabilisering er desverre ikke på plass, og på tele er heller ikke blenderen på f/6.5 spesielt imponerende. På vidvinkel er den f/2.8 og dermed noen hakk bedre, men det er desverre ikke nok til at vi lar oss imponere. Det er heller ikke videofunksjonen, som på sitt beste kan tilby opptak i 640 x 480 piksler med 30 bilder per sekund.

Samsung PL90 er som nevnt et utpreget billigkamera, og får en norsk pris på rundt kr 1400,-.

Samsung PL90
Samsung PL90

Nummer to, Samsung ES75, vet vi som sagt fint lite om, bortsett fra at det får en oppløsning på 14 megapiksler og en 5x zoom med tilsvarende 27 mm vidvinkel på fullformat. Maksimal tele blir dermed tilsvarende 135 mm. Om det kommer til Norge og i så tilfelle når og til hvilken pris, har vi ikke fått noe informasjon om.

Samsung ES75
Samsung ES75

Les også: Samsung EX1: LX3-dødaren?

Les også: Sniktitt: Panasonic LX5

Les også: Sniktitt: Canon Powershot S90

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen