Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Shutterstock/Google)

– Ikke vær et Glasshøl!

Google har laget retningslinjer for hvordan du bør bruke Glass.

Google har akkurat sluppet en egen etikette-guide for Google Glass-brukere, så de vet hvordan de bør oppføre seg med den nye teknologien. 

Ikke som planlagt

Stemningen var nærmest fanatisk da Google først viste frem Google Glass-prototypene sine, og sendte ut sine første testeksemplarer til en håndfull amerikanske utviklere. Utviklerne skulle kalles «Explorers», eller oppdagelsesreisende, og være Googles ambassadører for det kommende produktet. 

Siden den gang har Glass fått mye kritikk fra mange ulike hold. Både restauranteiere og personvernsforkjempere har klaget, og er skeptiske til at brillene tilsynelatende kan filme og gjøre opptak til enhver tid. Google hadde nok håpet at denne skepsisen skulle bli visket vekk av sine «explorers», men slik ble det ikke.

— Spør før du filmer

Med Googles nye retningslinjer håper de nok at mange av problemene skal løse seg selv. De fleste av tipsene deres er ganske åpenbare. Ting som "spør før du filmer" og "ikke ha på deg Google Glass mens du driver med ekstremsport" er gode eksempler på dette. 

Google ber også Glass-brukere om å være hyggelige med alle som spør om hva de har på seg, og kanskje til og med gir dem en liten introduksjon til hva Google Glass er. 

Ikke vær et Glasshøl

I det siste punktet i etikette-guiden tar Google også for seg det populære kallenavnet på idioter som bruker Google Glass: «Glassholes», eller Glasshøl, på godt norsk: "Ikke vær ekkel eller frekk (altså et "Glasshøl"). 

Her nevner de at du bør respektere andre rundt deg. Dette innebærer blant annet å være hyggelige til de som spør deg om Google Glass, og skru av brillene hvis noen sier det ikke er lov å bruke mobiltelefoner. 

Google håper nå at alle Glass-brukerne vil føye seg etter etikette-reglene, så Glass skal få et bedre rykte. Brillene er tross alt ikke ute på markedet ennå, og med mindre Google klarer å snu den negative oppfatningen av brillene sine, kan det bli en hard start så fort de faktisk begynner å selge dem. 

I januar slapp Google en ny variant av Glass: 
Nå kommer Glass med egne brilleglass »

(Kilder: Google via Cnet og Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen