(Bilde: Don McCullough / Flickr)

Ikke ulovlig å fly droner lenger

Himmelen åpnet seg etter en ny dom i USA.

Kommersielle droner er i ferd med å ta av mange steder i verden. I USA har det foreløpig ikke kommet noe regelverk som regulerer bruken, noe som har ført til usikkerhet rundt lovligheten av slike flygende dingser.

Nå har imidlertid dommer Patrick Geraghty i en nasjonal samferdselskomité (National Transportation Safety Board) avgjort saken, melder Slashgear. Dommeren måtte ta stilling til dette etter at Federal Aviation Administration (FAA) forsøkte å gi en student som filmet en reklamefilm med en drone en bot på 10 000 dollar.

Geraghty kom til konklusjonen at ingen gjeldende lover forbød bruken av kommersielle droner. Dessuten mente han at FAA aldri hadde hatt myndighet til å bestemme over "modellfly", og dermed ikke droner heller. Det kan imidlertid komme lovgivning som regulerer kommersielle droner etter hvert.

Avgjørelsen medfører likevel at tjenesten som leverer øl til isfiskerne i Minnesota kan starte opp igjen, for eksempel. Ikke minst betyr det at Amazon.com kan fortsette testingen av vareleveranser via droner.

Droner er i vinden om dagen:
Nå vil også Facebook kjøpe drone-selskap »

(Kilder: Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen