– Ikke lær koding

– Ikke lær koding

Kjent blogger og utvikler med en noe spesiell oppfordring.

2012 er kodingens år – i alle fall om vi skal tro nettstedet Codeyear.com. Budskapet er at alle burde lære seg å kode, og nettsider som Codeacademy.com og Udacity.com, samt spill som Code Hero og Code Racer skal hjelpe deg med dette.

Til og med borgermesteren i New York City, Michael Bloomberg, har annonsert på Twitter at hans nyttårsforsett i år er å lære seg å programmere. Men dette er bare tull og tøys, og galskapen må slutte nå! Det hevder den kjente bloggeren og forfatteren Jeff Atwood, som selv er programvareutvikler, i et innlegg på bloggen sin Coding Horror.

– Helst ingenting

«Please don't learn to code» er tittelen på bloggposten, hvor Atwood argumenter mot at alt og alle må lære seg å programmere.

– Hvis borgermesteren i New York faktisk har behov for å lære JavaScript for å gjøre jobben sin, da er det noe veldig, veldig galt med det politiske virket i staten New York, skriver bloggeren.

Atwood utfordrer dermed den utbredte oppfatningen om at alle burde ha et minstekrav av innsikt i programmering for å forstå hvordan en datamaskin fungerer. Poenget hans er at programmering ikke kan sammenliknes med andre former for grunnleggende ferdigheter som å lese, skrive og regne. Programmering er ikke målet, det er bare et middel for å løse oppgaven.

– Du burde lære å skrive så lite kode som mulig. Helst ingenting, skriver han.

Problemløsning først

Ifølge Atwood tror mange programvareutviklere at jobben deres først og fremst er å skrive kode, men dette er ikke tilfellet. Jobben deres er å løse problemer. Du skal ikke skape kode, du skal skape løsninger, mener han.

I første omgang handler det om å forstå et problem, og deretter finne den beste veien til å løse det. Programmering er ikke nødvendigvis den beste løsningen.

Atwood viser også til at det er en enorm avstand mellom tusenvis av entusiaster som lærer seg programmeringsspråk i korte onlinekurs, og profesjonelle utviklere som har programmering som et levebrød. Du burde ikke narre deg selv til å tro at du kan bli utvikler etter et raskt selvstudium på nett.

– Jeg vil ydmykt foreslå at vi burde bruke tiden vår på å lære og forstå hvordan ting rundt oss fungerer på et helt grunnleggende nivå, og lære å kommunisere effektivt med andre mennesker. Det er evner som handler om mye annet enn bare å kode, og som vil hjelpe deg i alle sider av livet ditt, konkluderer Atwood.

Din mening

Hva tror du? Er Atwood inne på noe sentralt med bloggposten sin? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Coding Horror)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen