Ikke la deg lure av disse falske lenkene
(Bilde: Lesertips)

Ikke la deg lure av disse falske lenkene

Tek.nos navn blir misbrukt på Facebook.

I den siste tiden har stadig flere av dere lesere sendt oss tips om svindelforsøk via det sosiale nettstedet Facebook – hvor avsenderen tilsynelatende er oss i Tek.no. 

Dette er ren og skjær svindel, og er noe vi i Tek.no tar sterk avstand fra. 

Til dere som tipser oss er vi evig takknemlig for god årvåkenhet, og samtidig sender vi ut et varsko til deg som kanskje sitter å vurderer et alt for fristende tilbud.

Det er nemlig noe i det gamle ordtaket; Hvis noe virker for godt til å være sant, er det oftest det. 

Ofte populære, nye produkter

I flere av tipsene vi har mottatt har det vært den nyeste utgaven av Apples iPhone 6S som har vært lokkemidlet. Dette er en telefon som starter på 7390 kroner uten abonnement – men som du tilsynelatende kan fås kjøpt av oss for slikk og ingenting. 

Sjekk URL-en til siden du er på før du klikker deg videre.
Sjekk URL-en til siden du er på før du klikker deg videre. Foto: Lesertips

Det er en kjent strategi at det tas i bruk produkter som er i vinden, og som gjerne også er nylig lansert, i slike svindelforsøk. For hvem kunne vel ikke ønske seg en god telefon til en billig penge?

Går langt for å lure deg

Det viser seg også at det ikke nødvendigvis er kun en lenke som brukes for å lure deg. Svindlerne blir stadig mer oppfinnsomme, og ofte kan lenken sende deg til en nettside som ser identisk ut med vår. 

Som regel avsløres svindelen av adressen som vises i nettleseren din. Tar du en kikk på bildet som ligger til høyre i artikkelen her ser du rask at denne ikke er noe som tilhører oss. 

Ikke alene om å bli utnyttet

Helt siden teknologiens morgen har mennesker prøvd seg på nye og mer utspekulerte metoder for å svindle til seg dine penger. Facebook er blitt en slik arena, og Tek.no er ikke alene om å oppleve dette problemet. 

Forrige uke kunne også Norges største avis, VG, melde om at også de er utsatt for tilsvarende lurerier. Også her ble det lokket med nye produkter fra det amerikanske selskapet Apple. 

Vi må igjen takke for tilbakemeldingene som disse svindel-lenkene, og vil samtidig bruke muligheten til å oppfordre dere om å fortsette å følge med. Skulle det dukke opp flere slik svindelforsøk, være seg fra Facebook eller andre arenaer, hører vi gjerne fra deg. 

Tek.no ble en gang forsøkt svindlet av «Microsoft» :
Slik avslørte vi svindlerne mens kameraet rullet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen