Ikke kjøp ny spillkonsoll nå
Teknofil
(Bilde: iStock/1135336, Microsoft, Sony)

Ikke kjøp ny spillkonsoll nå

Du bør vente litt – se hvorfor her.

Har du lyst på en ny spillkonsoll? Ikke kjøp nå. Det mener i alle fall Luke Plunkett fra nettsiden Kotaku. Han oppgir en rekke grunner til at du burde vente noen måneder – og det meste henger sammen med spillmessen E3, som går av stabelen 11. juni.

Grunn 1: Priskutt på vei

På E3 i Los Angeles kommer både Microsoft og Sony til å vise fram mer av sine kommende konsoller Xbox One og PlayStation 4. De gamle traverne Xbox 360 og PlayStation 3 kommer imidlertid til å holde ut noen år til, og de vil sannsynligvis få noen gode priskutt om noen måneder.

Årsaken er enkel: For å lokke til seg nye kunder, må de tilby langt lavere priser enn de flunkende nye konsollene, som dukker opp mot slutten av året. Derfor lønner det seg å vente litt.

Grunn 2: Nye modeller

En annen grunn til å vente er at vi muligens får se nye modeller av de gamle konsollene. De har allerede fått flere nypolerte og slankere modeller opp gjennom årene, og PlayStation 3 kom for eksempel i en ny utgave i fjor.

Plunkett tror likevel at det er en viss sjanse for at vi kan se en ny Xbox 360, og dermed kan det være verdt å vente for å se hva eventuelle nye utgaver har å by på.

Grunn 3: Det ukjente

Hva har Xbox One og PlayStation 4 å by på, helt konkret? Hva slags spill kommer til maskinene? Her gjenstår det fremdeles mange svar, og før du forhåndsbestiller konsollene, kan det igjen være lurt å lene seg tilbake og se hva som skjer.

På E3 skal mange nye titler presenteres, sammen med flere tekniske detaljer om de nye maskinene. Så moralen er atter en gang: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Konklusjon

Du begynner kanskje å bli lei av dette verbet nå, men «vent» er altså et nyttig stikkord i forbindelse med ditt planlagte kjøp av en ny konsoll.

Ta det med ro én måned eller to etter E3, finn ut hvilke konsoller som raser mest i pris, finn ut om det er en ny utgave på vei, og finn ut hva de nye flaggskipene har å by på.

Deretter kan du foreta ditt kjøp.

I PC-verdenen skjer dette:
Oculus Rift får supergrafikk »

(Kilde: Kotaku)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen