Denne e-posten skaper hodebry for DNB. (Bilde: Skjermdump/Montasje )

Ikke åpne denne e-posten!

Svindlere utgir seg for å være DNB og prøver å infiltrere PC-en din.

[NA24.no]: Innbokser over hele landet har blitt pepret av e-poster fra svindlere som utgir seg for å være DNB kundesenter eller DNB sikkerhetstjeneste.

Svindelforsøkene ber deg klikke på en lenke for å vertifisere en gjennomført betaling eller gjøre deg kjent med endringer i DNBs sikkerhetspolitikk.

- Dette er et svindelforsøk, nærmere bestemt et forsøk på «phishing». Avsenderadressen er manipulert, og den reelle avsender er en nettkriminell som forsøker å infiltrere PC-en din for å tappe den for informasjon eller adgangskoder. Den kriminelle sender trolig denne eposten til mange millioner eposter bare i løpet av denne uken, og han trenger bare at noen få av mottakerne blir lurt for å sikre seg et godt utbytte. Phishing-forsøk foregår nærmest daglig, men sjelden i et slikt omfang vi har sett denne uken, advarer markeds- og kommunikasjonsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.

På DNB sin hjemmeside advarer de om at det har kommet både e-poster og SMS fra svindlerne som utgir seg for å være DNB.

- Dette er ren svindel og et forsøk på å installere virus på maskinen din. DNB vil aldri be deg oppgi informasjon som dette via e-post, står det på hjemmesiden.

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen