IKEAs solcellepaneler kommer til flere land
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/61884133)

IKEAs solcellepaneler kommer til flere land

Får nordmenn også sanke strøm på taket snart?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

IKEA har lang tradisjon i å lage flatpakkede møbler du skrur sammen selv, men den siste tiden har de også begynt å tilby langt mer avanserte produkter. I Norge kan du for eksempel kjøpe en IKEA-TV, som du heldigvis ikke trenger å skru sammen selv.

I England har de imidlertid tilgang til noe langt mer avansert - IKEA-solcellepaneler

Nederland først ute

Prosjektet startet for omtrent et år siden, da IKEA erklærte de ville satse mer på såkalt grønn teknologi. Nå har de erklært at de utvider tilbudet, og har som mål å gi åtte nye land tilbud om solcellepaneler i løpet av de neste 18 månedene.

Først ut er IKEA i Nederland, som skal begynne å selge solcellepaneler allerede neste måned - nærmere bestet den 28. oktober. I Sveits vil IKEA-kunder handle inn solcellepaneler i julerushet, mens de neste seks ikke-navngitte landene vil få tilgang til tilbudet i løpet av 2015. 

Hva med Norge?

– Solcellepanel til hjemmebruk er en fin mulighet for mennesker å redusere strømregningen sin, få ren energi rett fra solen og redusere sitt miljøavtrykk, og er derfor en naturlig del av IKEAs mål om å hjelpe de mange menneskene til et mer bærekraftig liv hjemme, skriver IKEAs presseansvarlig Sara Ekern Lossius til Teknofil.no i en e-post. Om Norge er blant de seks landene vil hun imidlertid ikke si noe om. 

– Vi kan dessverre foreløpig ikke gi noe klart svar på om og eventuelt når solcellepaneler vil tilbys våre kunder i Norge, eller hva prisen vil bli. 

I Storbritannia har solcellepanelene en prislapp på 5700 pund (55 000 kroner). For disse pengene får du imidlertid et system på 3,36 kW, råd og veiledning, installasjon, vedlikehold og en tjeneste som overvåker strømforbruket.

Visste du at nesten alt i IKEA-katalogene er «fake»?
Omtrent alle møblene er dataskapte 3D-modeller »

(Kilde: IKEA via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen