IKEAs nye deksler gir mobilen din trådløs lading
Teknofil
(Bilde: IKEA)

IKEAs nye deksler gir mobilen din trådløs lading

Passer til deres nye møbelserie.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Denne uken slapp IKEA sin nye møbelserie med innebygd trådløs lading. I tillegg til møblene hadde de også en liten overraskelse på lur, nemlig en serie med mobildeksler som gir telefonen din trådløs lading, kalt Vitahult

Foreløpig finnes dekslene bare til et utvalg av mobiler fra Samsung og Apple: 

Samsung: 

Apple: 

Enkelt og greit

Med dekselet på, er det bare å legge telefonen på et av IKEAs nye møbler med innebygd trådløs lading. De har et lite område med et plusstegn på, hvor selve laderen befinner seg. 

Flere av møblene har både trådløs lader og USB-utgang.
Flere av møblene har både trådløs lader og USB-utgang. Foto: IKEA

Induksjonsladeren har en effekt på 5 watt, noe som gir en utgangsstrøm på omtrent 1 ampere. Det er akkurat i underkant av mobilladerne som følger med mange nye mobiler. Dermed er det trolig raskere å lade mobilen med ladekabelen som fulgte med den. Til gjengjeld er det mye smidigere å lade telefonen ved å bare legge den ned på nattbordet, i stedet for å rote rundt med en ladekabel. 

Blir tjukkere

En annen ting å legge merke til er at iPhone-dekslene gjør telefonen betraktelig større og mer klumpete. Samsung-variantene har det litt lettere, ettersom de bare erstatter plastlokket på baksiden av telefonen, i stedet for å strekke seg rundt alle kantene. 

- Dekselet vi tilbyr er 0,8 cm tykt, så det vil naturlig nok øke tykkelsen på telefonen noe, men ikke noe særlig mer enn et ordinært click-on cover, skriver IKEAs kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen i en e-post til Teknofil.

Ganske billig

Dekslene koster 98 kroner. For å bruke dem trenger du imidlertid også en trådløs lader, som kommer i ulike varianter hos IKEA. Enten kan du kjøpe en separat ladekloss (200 - 350 kroner), eller et møbel med innebygd lader.

Et eksempel er bordlampen Varv. Den ordinære versjonen koster 295 kroner, mens ladeversjonen koster 595 kroner. I dette tilfellet er det altså en prisdifferanse på 300 kroner.

I første omgang tilbyr IKEA to ulike nattbord med trådløs lading, tre lamper samt et sett med enkeltbrikker i ulik størrelse.

Det finnes enda billigere ladebrett: 
Dette Qi-brettet lader mobilen trådløst for 100 kroner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen