Landssjef i Ikea Norge, Carl Janzen, kan glede seg over økt tilbud og sannsynligvis større etterspørsel. (Bilde: Ikea)

Ikea lanserer nettbutikk

Nå blir møbelgiganten tilgjengelig over hele Norge.

Er du en av dem som ikke bor i nærheten av en Ikea-butikk? Fortvil ikke, for nå kommer den svenske møbelgiganten hjem til deg – gjennom Internett.

Ikea lanserer nemlig en netthandel, og selskapet bruker Norge som et pilotprosjekt for å sondere terrenget. I tillegg hevder svenskene at Ikea er først ute av de store møbelvarehusene til å lansere en netthandel her til lands.

Fortløpende vurdering

I første omgang vil den nye nettbutikken tilby drøye 5500 produkter. Dette er alt fra småting som pyntegjenstander, bøker, filmer og klær, til større varer som bord, sofaer og senger. Som ved de fleste andre nettbutikker, blir varene sendt til deg i posten.

Sjefen i Ikea Norge, Carl Janzen, mener at de fleste kundene vil finne det meste av det de trenger i netthandelen. Det er likevel rom for forbedring ved start:

– Det er fortsatt en del produkter som ikke vil være tilgjengelig for direkte bestilling, blant annet en del småvarer som ikke egner seg for forsendelse. Vi vil imidlertid vurdere nettsortimentet fortløpende og det vil trolig øke etter en periode, sier han i en pressemelding.

Best på nett

Ifølge Ikea selv, har 4 av 10 nordmenn ikke hatt tilgang til å handle på Ikea – før nå, vel å merke. Folk som bor utenfor de såkalte «primære markedsområdene» til de seks varehusene som befinner seg i Norge, får nå altså sjansen til å pryde hjemmet med Ikea-katalogen.

Ikea betrakter Norge som en testarena, ettersom vi er et av de mest utviklede nettmarkedene i verden. Så mange som 92 prosent av oss har tilgang til Internett i hjemmet, og 79 prosent bruker nettet daglig.

Planleggingsverktøy

Selv om Ikea nå også befinner seg på nett, er det likevel ikke det samme som å gå rundt og se og vurdere møblene i virkeligheten. På nettsiden til Ikea forsøker de å gjøre noe med dette med sine mange digitale planleggingsverktøy.

Du finner den nye netthandelen på Ikea.no.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen