IIS har gått forbi Apache

Alternativ tekst mangler
(Kilde: port80software.com)

Apache har lenge vært en klar ener i webservermarkedet, men Microsofts Internet Information S ervices (IIS) tar innpå. Ifølge selskapet Port80 Software har IIS faktisk gått forbi Apache.

Dette er konklusjonen i en undersøkelse som ble publisert onsdag 11. oktober. Ifølge undersøkelsen har IIS 4, 5 og 6 en samlet markedsandel på 54.9 %, mens tallet er 23.3 % for Apache. Utgangspunktet for undersøkelsen er webservere som brukes av de tusen største selskapene i USA ifølge tidsskriftet Fortune - såkalte Fortune 1000.

Det bør nok preseseres at Port80 Software er en av Microsofts partnere. Ferske tall fra et annet selskap, nemlig Netcraft, viser at Apache fortsatt er klart i teten med rundt 61 %, mens Microsofts servere ligger rundt 30 %. Utgangspunktet for Netcraft-tallene er svar fra rundt 97 millioner nettsider.

Tallene fra Netcraft viser likevel at Apache fortsetter å tape terreng, men ikke så mye som tallene fra Port80 Software antyder. Apache hadde markedsandeler på 63 % i april 2006, det vil si en nedgang på to prosentpoeng på et halvt år - les mer.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen