IFPI: - Allofmp3.com er ulovlig

Alternativ tekst mangler

Den populære russiske nettsiden Allofmp3.com er den nest største musikknedlastingssiden i Storbritannia, hvor bare iTunes er større. Eierne av nettsiden har hele tiden påstått at nettsiden er lovlig i Russland, siden de har avtaler med det russiske multimedia- og Internett-forbundet (ROMS) og rettighetsholdernes forbund for kollektiv forvaltning av interaktive verk (FAIR).

The International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) er imidlertid ikke enig, og går nå til søksmål mot nettsiden.

Allofmp3.com har blitt populær ved å tilby svært billig nedlasting av musikk. Nettsiden prisgir sanger etter nedlastingsstørrelse, hvor et album gjerne koster rundt $2, eller 15 kroner. Tilsvarende koster et album på iTunes gjerne 150 kroner. I tillegg er nedlastinger fra Allofmp3.com ikke beskyttet av DRM, og du kan få musikken i det formatet du ønsker.

- Allofmp3.com er ikke en lovlig tjeneste, verken i Russland eller noen annen plass. I motsetning til alle de lovlige sidene betaler de ikke artistene eller rettighetsholderne, så det er effektivt stjeling fra dem som lager musikken. Slik som de fleste ting som virker å være for godt til å være sant, er Allofmp3.com noe helt annet enn det ser ut til å være, sa Lauri Rechardt i IFPI i et intervju med Out-Law.

Det pågår nå to separate straffeforfølgelser mot ansatte i selskapet som eier Allofmp3.com i Russland. IFPI hevder at ROMS ikke har fått noen rettigheter til å lisensiere bort musikksalg.

(Kilder: Out-Law, p2pnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen