If you can't beat them...

Creative bruker MP3-spillere som eksempel når de snakker om produkter som blir klonet i Asia. Problemet for Creative er at dette er produkter som er svært enkle å kopiere, fordi svært mange av MP3-spillerne på dagens marked baserer seg på de samme brikkene. Disse brikkene produseres av spesialprodusenter som mange av de kjente produsentene benytter, og er da produkter som hvem som helst i prinsippet kan kjøpe. F.eks. så kan produkter fra MPIO og Creative i hovedsak være basert på den samme hardwaren, men de utvikler forskjellig firmware (spillerens "programvare"), utseende og praktiske løsninger på spilleren.

Problemet i Asia, og i særdeleshet Kina, er at det er utrolig mange piratfabrikker som lever på å lage og selge billige kopier av kjente merkevarer. Problemet er i følge Creative at når man klarer å stoppe en slik produsent, så dukker det opp en ny produsent som er klar til å ta over jobben til den nedlagte produsenten. Det blir i grunn som å spille Space Invaders: Det slutter aldri å komme nye angrep.

"If you can't beat 'em, join them!"
Creative har funnet at dette problemet blir man ikke kvitt ved å saksøke produsentene. Resultatet er at de nå kommer til produsere billigversjoner av sine egne produkter i Kina. Disse produktene blir trolig strippet for nesten all tilleggsfunksjonalitet for å gjøre produktene billigst mulig og vil bli sendt ut på det "illegale" markedet; dette selvsagt for å gi piratene konkurranse og på den måten gjøre det lite lønnsomt å drive den slags virksomhet. Produktene vil være i typisk piratstil med halvdårlig "finish", og ikke minst kommer de til å bli laget under flere forskjellige merkenavn. Det betyr at man kan risikere å kjøpe en piratversjon av Creative MuVo som faktisk er produsert av Creative selv!

Spørsmålet blir nå selvsagt om Creative på denne måten klarer å bli kvitt piratprodusentene, eller om de bare vil være delaktige i å lage dårlige piratprodukter som kan sverte deres eget navn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen