IETF avviser Sender-ID

IETF er organisasjonen som styrer hva som skal bli standarder når det gjelder trafikk på Internet. Det finns mange undergrupper av organisasjonen, og hver undergruppe behandler en viss type søknader.

Microsoft sitt forslag går ut på at mailserveren din sjekker all innkommende mail mot en såkalt SPF hos navneserveren, og sammenligner om IP-adressen den er sendt fra, stemmer med IP-addressen den skal være sendt fra. Selv om dette virker som en veldig enkel prosess, har Microsoft selv patenter på mange av underfunksjonene i teknikken.

Dette har både The Apache Software Foundation og Linux-distribusjonen Debian påpekt tidligere, og sterkt oppmodet IETF om å ikke godkjenne standarden.

Microsofts styreformann Bill Gates har lovt å bli kvitt spam i løpet av 2 år. Microsoft har to andre forslag i bakhånd, der spesielt pay-per-send-forslaget har fått mye kritikk for å være en dårlig kamuflert inntektskilde.

Nå gjenstår det å se om IETFs avslag fører til at Microsoft ikke bruker Sender ID, eller om de integrerer det i sine produkter, og håper at andre følger etter.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen