IE sikrere enn Firefox?

Rapporten ved navn "Symantec's Internet Security Threat Report Volume VIII" ble offentliggjort på mandag, og den har nok ikke de resultatene som tilhengere av Mozilla hadde håpet på.

I følge rapporten ble det i Mozillas nettlesere funnet 25 sårbarheter som er bekreftet av utviklerne, i løpet av første halvdel av 2005. Dette er høyere en alle de andre nettleserne som ble undersøkt. Atten av disse sårbarhetene ble kvalifisert som alvorlige. Under samme periode ble 13 bekreftede sårbarheter funnet i IE, åtte av disse var alvorlige.

Nettlesere med åpen kildekode, slik som den populære Mozilla Firefox, har lenge blitt sett på som langt sikrere enn Microsofts Internet Explorer (IE). IE har tidligere slitt med mange sikkerhetsproblemer, og blir av mange fortsatt betegnet som er svært usikker nettleser. Mitchell Baker, leder av Mozilla Foundation, sa tidligere dette året at deres nettlesere er sikrere enn IE. Hun forutså at Firefox ikke ville møte så mange problemer som IE, selv hvis markedsandelen deres ville øke.

Disse tallene ser ikke spesielt bra ut for Mozilla, men vi kan nevne at Symantec bare teller sårbarheter som er bekreftet av utviklerne. Ifølge det danske sikkerhetsselskapet Secunia finnes det fortsatt 19 sikkerhetsproblemer i Internet Explorer som Microsoft må ta stilling til, mens det kun er 3 i Firefox. Det må også nevnes at rapporten ikke legger skjul på at hackere fortsatt konsentrerer seg om IE, ettersom de aller fleste nettbrukere benytter seg av denne nettleseren.

Kilde: CNet News.com, Secunia

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen