IE fortsetter å miste brukere

Nettleseren under magisk grense i popularitet for første gang siden 1998.

Målingene for oktober viser at Microsoft sin nettleser, Internet Explorer, for første gang på evigheter ramler under 50 prosentgrensen. Eneste gangen nettleseren har hatt så lave tall var på slutten av 90-tallet, da Microsoft raste forbi Netscape i kampen om tronen. Siden 2004 har interessen sakte men sikkert gått nedover for nettleseren, som den gang noterte sitt beste tall noen sinne med hele 95 prosent.

I tallene for oktober er det tatt høyde for både nettlesere på PC og mobiltelefoner. Kombinerer du disse to ramler altså IE under den magiske 50 prosent grensen.

Taper til Chrome

IE har lenge tapt brukere til Firefox, men nå ser det ut til at det er Googles Chrome-browser som tar mesteparten av kaka fra Microsoft. Bill Gates' selskap troner likevel fortsatt øverst blant PC-brukerne med 52,63 prosent. Firefox er nest størst med sine 22,51 prosent, mens Google haler innpå den røde reven med sine 17,62 prosent.

På mobiltelefoner har Microsoft en lang vei å gå før de vil tukte kongen på haugen, Safari, som har en markedsandel på over 62 prosent. Norske Opera Mini følger på andreplass med respektable 18,65 prosent.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen