IE 7 passerer ikke Acid2-test

Det er standardiseringsorganet Web Standards Project som har utformet Acid2-testen, som går gjennom og søker etter støtte for W3Cs anbefalinger. Dette inkluderer CSS1, HTML4 og PNG.

- Vi kommer ikke til å bestå denne testen, skrev Microsofts Chris Wilson, som er leder for webplattformen for IE. - Vi erkjenner at IE ligger etter når det gjelder CSS-støtte. Vi har gått gjennom Acid2-testen, og har satt opp manglene på listen over fremtidige utbedringer.

Samtidig understreker Wilson at det ikke er snakk om å følge standardene til punkt og prikke. - Disse er mer å regne som retningslinjer en krav, skrev han i en weblog som omhandler IE7.

Forkjempere for standardisering og webutviklere har kritisert Microsoft for å la det gå alt for lang tid mellom de større oppgraderinger av IE, som nå har kommet i en betaversjon til versjon 7.

På den annen side har Web Standards Project (WSP) imøtegått Microsoft og sagt at det er positivt at selskapet i større grad spiller med åpne kort. - Det er mange ting ved betaversjonen av IE 7 som vi ikke liker, og kanskje ikke kommer til å like ved den endelige versjonen. Samtidig er det positivt at Microsoft nå er mer åpne enn tidligere, sier WSP-medlem Chris Kaminski.

Microsofts konkurrenter var mindre diplomatiske i sine uttalelser. - Jeg synes de skal ta seg tiden til å gjøre dette ordentlig, sier Operas Håkon Lie. Han utfordret tidligere i år Microsoft til å ta Acid2-testen, som selskapet nå altså ikke har bestått. - De har nå brukt så lang tid på å utvikle IE 7 at jeg synes de kunne bevilge seg en måneds ekstra tid slik at IE 7 kan passere testen.

Opera på sin side er nært på å kunne bestå Acid2-testen, og Apple har annonsert at deres nettleser Safari klarer testen allerede i tidlige utgaver. Mozilla Foundation, som står bak Firefox, har uttalt at de er fast bestemt på å støtte Acid2 i sin nettleser.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen