IE8 klarer Acid2-testen


Acid2 under IE8
Bilde: IEBlog

Acid2 er en side som tester nettleserens støtte for nettstandarder, inkludert HTML4, CSS1, PNG og data-URL-er. I testen er det også noe ugyldig kode, for å sjekke om nettleseren har korrekt feilhåndtering.

Utviklerne bak Internet Explorer (IE) melder nå at den nyeste versjonen av Internet Explorer 8 består testen, noe som er gode nyheter for webutviklere. IEs dårlige (og i mange tilfeller totalt manglende) støtte til webstandarder har nemlig vært et stort problem for de aller fleste som lager nettsider.

I mange tilfeller har dette ført til at et eget stilark med såkalte "IE-hacks" må lages for IE-brukere. Dette er også tilfellet her på Hardware.no. Microsoft har naturlig nok fått mye pepper for den dårlige støtten for standarder.

At IE nå passerer Acid2-testen viser at ting kommer seg, men det er trolig at det fortsatt er en lang vei å gå. At det skulle ta så lang tid før IE klarer testen er også kritikkverdig.

Safari var den første nettleseren som klarte testen, i versjon 2.0.2. Opera var nummer to (versjon 9.0), mens Firefox klarer testen når versjon 3.0 lanseres.

Det må imidlertid nevnes at Internet Explorer 7, altså dagens versjon av IE, klarer testen langt dårligere enn tidligere versjoner av de tre nevnte nettleserne.

Internet Explorer 8 er ventet lansert en gang til neste år.

(Kilde: IEBlog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen