IE7 rapporterer til Microsoft

Det er Microsofts egne ingeniører som har gått ut med nyheten, da de skrev om det nye anti-phishing-filteret på IE-teamets egen blog. Valget har vært kontroversielt, men Microsoft selv mener at det er for å lage et mer effektivt filter.

Det finnes to ulike måter slike phishing-filtre kan fungere på. Den til nå mest populære metoden inkluderer at filteret henter ned en oppdatert svarteliste fra nettet med jevne mellomrom. Siden nettsider som driver med phishing kan oppstå i løpet av svært korte tidsrom, går det ofte flere timer før et slikt phishing-filter er oppdatert.

Microsofts angrep på problemet er noe annerledes; i stedet for en sorteliste vil IE7 spørre en sentral server om nettsidene du besøker, etterhvert som du besøker dem. Dette gir bedre beskyttelse, siden en oppdatering av den sentrale serveren øyeblikkelig er tilgjengelig verden over.

Microsoft har også oppdatert personvernserklæringen sin for å ta i betraktning denne nye egenskapen. Selskapet lover blant annet å ikke sende cookies og andre sensitive data.

Kilde: IEBlog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen