Internet Explorer 10 vil ikke støtte Flash

– Passer ikke med vår filosofi for nettbrett, sier Microsoft.

Sakte men sikkert dukker det opp mer og mer informasjon om Windows 8, og hvordan OS-et vil fungere på nettbrett. Nå viser det seg at nettleseren som følger med Windows 8, Internet Explorer 10, vil komme i to versjoner, hvor nettbrettutgaven ikke vil støtte Flash.

Enkelt å bytte

Grunnen skal være at Microsoft vil lage en «ren» versjon av nettleseren, som er helt renset for plug-ins. Metro-versjonen vil fortsatt kunne åpne faner, navigere fritt mellom de, surfe på nettsider og gjøre alt du er vant til, og vil basere seg på det moderne HTML5-nettet. Er du derimot ute etter en nettleser med større tilpasningsmuligheter vil du enkelt kunne bytte over til den vanlige IE10-versjonen, med et enkelt tastetrykk.

– Plug-in-opplevelsen vi finner i dag er ikke en god match med Metro-surfingen og HTML5. Du kan imidlertid velge selv hva som passer best for deg, og bytte over til skrivebordsutgaven hvis du vil ha Flash og andre plug-ins, skriver Microsoft-ansatte Steven Sinofsky på Microsofts egne blog.

Nettstedet This Is My Next testet nettleseren, og kunne bekrefte at nettbrett-versjonen av nettleseren ikke ville spille av Flash, mens det gikk som smurt når de byttet over til den vanlige utgaven av IE10.

Les også: Windows 8 får knallkritikk

(Kilder: Microsofts blog, This Is My Next)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen