IE-feil ikke farlig sier Microsoft

Microsoft mener at det skal veldig mye sosial hacking til for å overtale en bruker til å gi fra seg personlig informasjon på en ondsinnet nettside. Brukeren må i så fall legge merke til adressen i statusbaren, og etterpå totalt ignorere adressen som står i adressebaren etter at linken har blitt fulgt. "Sosial hacking" er en metode brukt av hackere, og går ut på å overtale mennesker til å gjøre noe som de ikke får til ved hjelp av tekniske hjelpemidler. Svært få er klar over dette fenomenet, og en sosial hacker har derfor ofte en veldig lett jobb.

Feilen er fikset i Windows XP Service Pack 2, og det er derfor rart at Microsoft ikke lanserer en fiks med det første. Feilen kan ikke bare utnyttes på ondsinnede nettsider, men også i e-post mottatt med Outlook Express, noe som gjør at den er mye lettere å utnytte. Det er kun Windows-maskiner uten Service Pack 2 som er påvirket, om du er Mozilla-, Opera- eller Firefox-bruker kan du ta livet helt med ro.

På slutten av Microsoft sin pressemelding skriver de at Microsoft vil vurdere lønnsomheten ved å implementere lignende endringer på tidligere Windows-versjoner i fremtiden, noe som ikke fullstendig utelukker at det kommer en fiks for problemet.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen