IDF: Corsair lanserer DDR-II-moduler

Når Corsair velger å være såpass tidlig ute med DDR-II-modulene sine, er det etter mye forhåndsomtale og ymse demonstrasjoner. Modulene kan ikke settes i et eneste hovedkort som er å kjøpe for penger, i likhet med NVIDIAs PCI Express x16-baserte kort som ble lansert i går. Men hovedkortene med PCI Express og DDR-II er like om hjørnet.

Corsair har like gjerne beholdt merkenavnet XMS på modulene sine og lagt til et 2-tall for å drive gjennom at dette er DDR-II. XMS2 begynner i følge selskapet "der DDR-I slutter" - som i dette tilfellet betyr effektivt 533 MHz og rekker til en klassifisering på PC4300.

Som kjent har DDR-II potensiale til å tilby langt høyere båndbredde enn vanlig DDR, som snart stanger i taket. DDR-II har derimot mye høyere aksesstider (latency), og XMS2 fra Corsair blir intet unntak med oppgitt tilgangstid på 4-4-4-12. Disse tilgangstidene er helt i tråd med DDR-II-spesifikasjonen, som gir grunn til å tro at de vil bli betraktelig lavere i senere generasjoner.

Alle Corsairs XMS2-4300-par er testet mot et DDR-II hovedkort på 533 "MHz" minnebuss, og selges i enkeltmoduler på 512 MB eller i par på totalt 1024 MB.

Les mer om Corsair XMS2 på selskapets DDR-II-sider.

Merk at du trenger et DDR-II-kompatibelt hovedkort for å bruke modulene, og at slike ikke finnes på markedet enda.

(Kilde: Corsair)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen