IDF: Annonserer PCI Express-kort

Intel og NVIDIA er begge partnere i PCI SIG (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group), organisasjonen som utvikler og vedlikeholder PCI-spesifikasjonene. Begge benytter nå Intel Developer Forum i San Francisco for alt det er verdt til å skape så mye blest som mulig rundt den nært forestående overgangen fra PCI og AGP til PCI Express.

Derfor slipper NVIDIA katten ut av sekken tidligere enn ventet, og lanserer like greit en hel serie med grafikkbrikker basert på selskapets AGP-til-PCI Express-bro. Løsningene virker som de samme som i dag kjører på AGP 8x, og det eneste som er endret er at NVIDIA har oppgradert til støtte for PCI Express x16.

Få hadde trodd at selskapet ville lansere PCI Express-baserte kort så tidlig som dette, og de beste stalltipsene gikk ut på at de første PCI Express-kortene ville komme med de neste GPU-generasjonene fra både ATI og NVIDIA i mars. NVIDIA-kortene som er på vei til partnere i skrivende stund kjennetegnes av et nytt navn - NVIDIA GeForce PCX - men ser ellers ut til å være basert på nåværende grafikkbrikker:

 • NVIDIA GeForce PCX 5950 – basert på GeForce FX 5950.
 • NVIDIA GeForce PCX 5750 – basert på GeForce FX 5700.
 • NVIDIA GeForce PCX 5300 – basert på GeForce FX 5200.
 • NVIDIA GeForce PCX 4300 – basert på GeForce FX/MX 4000.

  Les mer om de nye modellene på NVIDIA sine PCX-sider.

  Vi tar et lite forbehold, ettersom NVIDIA sier at hver enkelt av PCX-løsningene inneholder en "ny" GPU, selv om det eneste nye ser ut til å være PCI Express-broen. Hva angår NVIDIA sin AGP-til-PCI Express-bro, er det verd å nevne at kortene som får denne etter alle solemerker kjører på AGP internt. Dermed er den eneste fordelen at de kan kjøres på PCI Express-grensesnittet, men de vil ikke dra nytte av den dobbelt så store båndbredden i PCI Express x16.

  Kort basert på NVIDIAs PCX-design ventes på markedet til sommeren fra produsenter som Albatron, AOpen, ASUS, Chaintech, Gainward, Gigabyte, Leadtek, og MSI. AOpen har allerede gitt oss beskjed om at deres versjoner vil hete Aeolus PCX.

  Prisene er ukjente, men vi regner med at det i første omgang vil koste noe ekstra å få PCI Excpress-grensesnitt i stedet for AGP.

  (Kilder: NVIDIA, VR-Zone, X-bit labs, PCI SIG)

 • Norges beste mobilabonnement

  Juni 2017

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Ice Mobil 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Telio Go 5 GB


  Jeg bruker mye data:

  Komplett Maxiflex 12 GB


  Jeg er superbruker:

  Komplett Megaflex 30 GB


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen