IDC spår vekst for Itanium

Basert på resultater fra omtrent 500 personer sier IDC at markedet for Itanium vil ha god vekst de neste tre årene. Samme undersøkelse gir tallgrunnlag for at ca. 70 prosent av kunder som kjører HP PA-RISC planlegger å migrere til IA-64.

Påstandene fra IDC er stikk i strid med det de fleste i industrien faktisk tror er tilfelle. Itanium har, av mange, blitt oppfattet som en ganske sær arkitektur som ikke har hatt alt for stor suksess. Dette inntrykket ble ytterligere forsterket da Intel i fjor høst måtte utsette "Montecito" til vår/sommer i år (og med dårligere spesifikasjoner enn først antatt).

HP er definitivt selskapet som har satset mest på Itanium og ser ut til å ha bundet opp sitt "high-end"-segment i denne arkitekturen.

IDC spår altså 35 prosent vekst i løpet av en tre-års periode, mens servermarkedet generelt gis et tall mellom 3- og 4 prosent.

Det skal sies at IDC også spådde stor suksess for IA-64 da den ble lansert i de tidligere versjonene (Merced og McKinley) - uten at dette slo spesielt an. Skepsisen denne gangen er nok også relativt stor siden prosessoren nå møter enda hardere konkurranse fra både Power5+, UltraSparc T1 ("Niagara") samt x86-64 (AMD64/Xeon64).

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen