IDC spår et godt år for 2004

I 2003 har den negative trenden snudd og kurvene synes igjen å gå oppover. Både 2001 og 2002 var generelt preget av store underskudd i IT-markedet, noe som førte til at flere selskaper gikk dukken. Enkelte firmaer slo seg sammen og klarte såvidt å redde livet, men de fleste måtte allikevel si opp mange ansatte.

I år har det blitt rettet økt oppmerksomhet mot en rekke "nye" produkter slik som Serial ATA, AMD64, PCI Express, Prescott, etc. Dette har nok også hatt medvirkende årsak til at IT-industrien ikke lenger går med underskudd, ettersom forbrukerne oppfatter produktene som mer spennende og attraktive.

IDC trodde tidligere i år at forbruket ville øke med ca 5 prosent neste år, men har nå vurdert dette på nytt og melder om 6-8 prosent forventet økning for 2004.

Det spås at man ikke kommer til å satse på nye planer, men iverksette de planer som allerede eksisterer og enda ikke har fått gjennomført - kanskje grunnet dårlige tider i foregående år. Servermarkedet spås oppgang og antallet x86-servere vil øke.

Den største veksten spås for trådløst nettverksutstyr. Dette er også en trend som mange store selskaper, blant annet Intel, har kastet seg på. Utbredelsen av bredbånd forventes å stige.

 

(Kilder: Cnet, IDC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen